Mic dejun fără gluten dar savuros și sănătos. Toast pe felii de cartofi dulci, cu variante de toppinguri la alegere 7 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cele mai dăunătoare alimente pentru creier / Evită margarina, alcoolul, sucurile carbogazoase și pe cele cu îndulcitori, carnea roșie și brânza grasă, pentru că îți pot afecta grav activitatea cerebrală 6 aprilie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un celebru chef bucătar, distins cu stele Michelin, lucrează la o enciclopedie gastronomică cu ajutorul inteligenței artificiale: „Cred că AI-ul va schimba nu doar gastronomia și industria alimentară – va schimba umanitatea” 6 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum să nu dai greș cu cozonacii de Paște. Ce tip de făină este preferabil, de câtă drojdie e nevoie, la ce temperatură dospește aluatul și cât timp 6 aprilie Mihaela Găneț 1 comentarii 23727 vizualizări
Cina de duminică: Iepure în sos de vin cu ciuperci și piure de cartofi / Carnea gătită lent capătă o aromă deosebită în combinație cu vinul roșu și ierburile aromatice 6 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2325 vizualizări
VIDEO | Tot mai mulți proprietari de cafenele investesc în propriul aparat de prăjit cafea: „Sunt tot mai multe cereri și se caută în special prăjitoare mici de un kilogram, care se pot pune pe o tejghea de bar” 6 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Secretul pastelor carbonara. Pe 6 aprilie se sărbătorește în toată lumea Carbonara Day, cea mai cunoscută rețetă de paste, replicată într-o infinitate de variante pe tot mapamondul 6 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 5972 vizualizări
VIDEO | Cum reușește „Fundația 1 și 1” să hrănească lunar 407 beneficiari, doar din mâncarea strânsă din donații făcute de restaurante: „Jumătate dintre beneficiari sunt copii” 6 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ciorbă rădăuțeană de pui – varianta dietetică/ De primăvară, cu usturoi verde și iaurt în loc de smântână 6 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 3794 vizualizări
Cum să faci rețetă de mix pentru tort, fără să folosești ouă/Iaurtul este substituentul ideal pentru ouă 6 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fructele conservate sunt bune pentru persoanele care suferă de diabet?/ Nutriționiștii susțin că, din punct de vedere nutrițional, fructele conservate sunt comparabile cu cele proaspete sau congelate, iar consumul moderat rămâne cheia 6 aprilie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Opt alimente pe care nu ar trebui să le pui niciodată în friteuza cu aer/ Aparatul este util dacă avem grijă ce punem în el 5 aprilie Redacția 1 comentarii 3368 vizualizări
ABC în bucătărie | Ce este spuma din conservele de năut? Ce faci când deschizi un borcan și dai de așa ceva? 5 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 10057 vizualizări
Nutriționistă: Cum să gătim cartofii pentru a le păstra proprietățile antiinflamatorii/ Preparați incorect vor accentua inflamația din organism 5 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Robotul inteligent care preia sarcinile unui ospătar: „Poate transporta comenzile de la bucătărie la mese, precum și vesela utilizată înapoi către zona de spălare” 5 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Cât timp poți ține carnea tocată în frigider, fără să se altereze? / Specialiștii îți recomandă ce să faci cu ea după două zile, cum să o depozitezi corect și când nu mai este bună să o consumi 5 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1109 vizualizări
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 aprilie/ Un meniu de post și de dulce, pentru toate gusturile 5 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Chec în trei culori – desertul spectaculos, perfect pentru orice ocazie / Se prepară mai ușor decât crezi 5 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 10408 vizualizări
Dacă suferi de probleme digestive, inflamație sau dureri articulare ar trebui să bei ceaiul de lemn-dulce măcar o dată pe săptămână 5 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Dialoguri pe toate gusturile | Daniel Dram, manager clinică medicală: „Este esențial ca pacienții bolnavi de cancer să înțeleagă că o alimentație corectă poate influența pozitiv tratamentul” 5 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Nutriționist Tania Fântână: Cum combatem inflamația și congestia cu ajutorul alimentelor și ceaiurilor antiinflamatoare/ Câteva nuci și semințe zilnic sunt și ele de mare ajutor și protejează celulele de stresul oxidativ 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Torrija de pâine dulce – preparatul tradițional pentru Săptămâna Mare în Spania/ Iată cum o prepară celebrul chef cu stele Michelin Martín Berasategui 5 aprilie Redacția 0 comentarii 3120 vizualizări
Museo de la Confitura | Cinci rețete exotice de dulceață din singurul „muzeu” de acest fel din Spania 4 aprilie Redacția 1 comentarii
Știi care este primul lucru pe care trebuie să-l faci, după ce ai mâncat în exces? / Nutriționiștii dezvăluie că înfometarea și dietele extreme nu sunt soluția și recomandă respectarea, cu moderație, a poftelor alimentare 4 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 51098 vizualizări
6 lucruri care se întâmplă în corpul tău atunci când nu mănânci suficiente fructe și legume 4 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este sigur să mănânci cartofii încolțiți? Un toxicolog explică ce ar trebui să știi înainte de a găti acei cartofi verzi sau germinați, pentru a evita tulburările digestive, febra și chiar unele simptome neurologice 4 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Inovație în industria cafelei. Cum arată și cum funcționează brațul robotic care prepară cafeaua în mai puțin de 2 minute / Comanda și plata se fac prin scanarea unui cod QR 4 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Care metodă e mai eficientă dacă vrei să slăbești: postul intermitent sau restricția calorică? 4 aprilie Redacția 0 comentarii 11007 vizualizări
Pastele de vineri seară. Nu e nevoie de rețetă ca să faci un pesto de leurdă. Iată tot ce poți pune în el și cum îl folosești peste paste 4 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 7434 vizualizări
Cum poți să faci spaghetti complet vegetale? Poți folosi un spiralizer, un aparat ieftin în care pe o parte intră legume întregi și pe cealaltă ies fâșii lungi și subțiri ca niște paste. La ce mai poate fi util 4 aprilie Redacția 0 comentarii
10 modalități de a elimina rapid toxinele din corp / Practic, o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos ajută organismul să se detoxifice singur 4 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Irina Loghin gătește salată de leurdă / Vedeta prezintă o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, dar vorbește și despre obiceiurile ei alimentare care o ajută să se mențină în formă la cei 85 de ani 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Mâncare de cartofi cu verdețuri de primăvară/ În preparatul clasic adăugăm ștevie, urzici și leurdă 4 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 1270 vizualizări
5 deserturi delicioase cu pișcoturi: Rețete rapide și ușor de preparat, ideale pentru orice ocazie 4 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1368 vizualizări
Ceai de oregano – antioxidant, antiinflamator, digestiv și antimicrobian – ar fi ideal să îl consumi în fiecare săptămână/ Include această băutură în dieta ta și bucură-te de toate beneficiile pe care le oferă organismului 4 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Nutriționist Tania Fântână: Probioticele – perfecte în dieta antinflamatoare/ Consumă-le în perioada alergiilor de primăvară pentru a-ți asigura echilibrul microbiomului intestinal 4 aprilie Redacția 0 comentarii
Brioșe cu cartof dulce, mic dejun sau gustare ușor de preparat/ Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet, la școală sau birou 4 aprilie Redacția 0 comentarii 3941 vizualizări
7 beneficii ale consumului de miere cu apă caldă / Delicioasă și foarte sănătoasă, această băutură îți crește imunitatea și te ajută să slăbești 3 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1130 vizualizări
Top 9 cele mai bune alimente pe care nu prea le mănânci, deși multe dintre ele sunt delicioase și chiar te-ar putea proteja de cancer 3 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1374 vizualizări
Cartofi dulci, prăjiți și condimentați, o garnitură sănătoasă pentru inimă, pe care o vei iubi/ Conțin colesterol “bun”, sunt bogați în fibre și nu cresc glicemia 3 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2210 vizualizări
Cum a evoluat friteuza cu aer cald și care sunt cele mai avansate funcții ale modelelor de ultimă generație/ Pot fi folosite pentru a găti simultan mai multe feluri de mâncare și ajung la temperaturi comparabile cu cuptoarele pentru pizza 3 aprilie Redacția 0 comentarii 2228 vizualizări
VIDEO | Florica Zaharia, fondatoarea Muzeului Textilelor: „Există textile de uz casnic foarte apropiate de ideea culinară. Este ștergarul pentru mămăligă, este ștergarul care se punea peste coșul în care se ducea pomană sau colacul la Paște” 3 aprilie Ruxandra Hurezean 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Dorada cu sparanghel și piure de dovleac/ Adaugă un supliment de spanac sau kale și broccoli 3 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | „Gustă cu atenție, bucură-te de moment” – proiectul care îi învață pe liceeni să mănânce conștient / Dana Dobrescu: „Îi învățăm inclusiv cum să-și organizeze viața, cum să-și planifice mesele și activitățile zilnice” 3 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un ceai antidepresie dintr-o plantă bogată în neurotransmițători. Nu îl poate bea oricine, pentru că intră în reacție cu unele medicamente 3 aprilie Redacția 0 comentarii
FERMIER CU VALOARE ADĂUGATĂ | Mihai Dia: „Lumea a început să înțeleagă că nu există doar carnea aceea de vită bătrână. Carnea pentru steak este fragedă, proaspătă și se poate mânca fără probleme” 3 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii 2088 vizualizări
VIDEO | Nutriționist Tania Fântână: Alimente benefice în dieta antiinflamatoare/ Consumați-le cât mai des în perioada primăverii când alergiile sunt în floare/ Peștele gras, legumele și fructele bogate în quercetină sau turmericul sunt aliații în lupta cu polenul 3 aprilie Redacția 0 comentarii
Clătite cu piure de căpșuni – un mic dejun dulce fără niciun strop de zahăr/ Alege căpșuni cât mai coapte și mai aromate 3 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
„Mâncarea este un limbaj pe care toată lumea îl înțelege”: cunoscutul chef și autor Yotam Ottolenghi povestește de ce a ales cariera gastronomică în locul filosofiei 2 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii