Cele mai bune diete pentru prevenirea constipației / 5 lucruri pe care să le adaugi în farfurie chiar azi, conform unui studiu recent 28 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce să alegem tonul în locul cărnii în sezonul cald / Tania Fântână (nutriționist): „Este ideal în dietele de slăbit întrucât oferă sațietate cu calorii puține” 28 iulie Tania Fântână 2 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău când bei zilnic apă cu usturoi, ghimbir și lămâie / Combinația te poate ajuta să slăbești 27 iulie Daniela Arnăutu 1 comentarii
„Al doilea creier” decide dacă slăbești sau nu / De ce contează sănătatea intestinului / Ghidul alimentelor sprijină metabolismul 27 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zece lucruri uimitoare care se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi carne roșie/Vei slăbi, vei scăpa de balonare, colesterolul și riscul de cancer se vor reduce, iar stare ta de sănătate generală se va îmbunătăți 26 iulie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Șapte obiceiuri din dieta Zero Belly, dezvăluite de creatorul ei / Iată ce ai voie să mănânci și ce nu, pentru a arde grăsimea și a slăbi cu ajutorul acestui regim 25 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu mai da bani pe suplimente pe bază de colagen! / Mănâncă supă de oase, portocale și pește, pentru a avea o piele mai sănătoasă și mai fermă 24 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nici mărul, nici piersica / Fructele care au cea mai mare cantitate de apă și te hidratează cel mai bine pe timp de caniculă 22 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Apa cu semințe de chia, ideală pentru slăbit/ Această băutură nutritivă, care se bea cu 30 de minute înainte de masă, ajută la reducerea poftei de mâncare, la hidratare și sprijină procesul de slăbire 22 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Două ingrediente care transformă orezul alb într-un superaliment / O nutriționistă recomandă lintea și quinoa 22 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Idei de gustări care pot reduce riscul de cancer de colon/ Iaurtul, merele și oleaginoasele, printre alimentele recomandate de un gastroenterolog 21 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trucuri pentru un grătar reușit: temperaturi, timp de gătire, poziționarea cărnii. Liviu, „Grătaragiul” de pe TikTok: „Există patru reguli simple” 21 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Crezi că doar sucurile cresc riscul de diabet?/ Carnea procesată ar putea fi și mai periculoasă: doi cârnați la micul dejun cresc riscul de diabet cu 30% 20 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Adevărul despre monoglutamatul de sodiu /Nutriționiștii consideră că monoglutamatul nu este periculos și nu ne îmbolnăvește, dacă îl consumăm în limite normale/ Alimentele procesate pot conține însă și alte substanțe, potențial dăunătoare 19 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Salata de vară cu ton, feta marinată și roșii uscate – rețetă rapidă, dar sofisticată 19 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
STUDIU | Greșeală relativ comună în dietă, care afectează grav sănătatea sexuală a bărbaților / Consumul de alimente care cresc glicemia poate duce la infertilitate și disfuncție erectilă 18 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Semne că s-ar putea să ai ficatul leneș / Ce să mănânci și ce să bei ca să-l ajuți să se refacă. Sfatul medicului 18 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentul surprinzător pe care să-l consumi mai des dacă ai diabet/Potrivit unui nou studiu, susanul ar putea reduce factorii de risc cardiovascular, inclusiv glicemia, colesterolul și markerii de stres oxidativ 18 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum arată meniul cuplului prezidențial Macron/ Chef-ul de la Palatul Elysee: „Singurele cerințe? 10 fructe și legume pe zi pentru doamna Macron și fără junk food pentru soțul ei (la cererea ei, nu a lui)”/ Brigitte Macron are 72 de ani și o siluetă de invidiat 18 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Legătura dintre ceea ce mâncăm și starea noastră emoțională / Tania Fântână (nutriționist): „Totul pleacă de la formarea unor obiceiuri de care să te ții” 18 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este arsura de congelator și cum o poți preveni?/Mâncarea cu arsură de congelator poate părea deteriorată, dar din punct de vedere nutritional nu este afectată și este sigură pentru consum 17 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De la borș rece și frappé, la preparate cu…lapte din nuci tigrate /Ce alimente și băuturi consumă europenii pentru a învinge căldura 17 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 2) | Meniuri de la curtea regelui: Carol I al României iubea borșul de pește / „Icrele negre se mâncau cu lingura mare. Totul era ca în povești” 17 iulie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Cum alegi cele mai sănătoase produse vegetale care imită carnea?/ O nutriționistă ne sfătuiește să citim atent etichetele alimentelor, să fim atenți câte grăsimi saturate, zahăr adăugat și sare conțin, dar și ce tipuri de coloranți au fost adăugați 16 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
N-ai dormit bine noaptea trecută?/ Iată ce spun nutriționiștii că ar trebui să faci pentru mai multă energie astăzi: hidratează-te, ia un mic dejun echilibrat și limitează consumul de cafea 16 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | De ce pastele sunt mai bune la restaurant și cum le poți prepara la fel acasă? / Un fost bucătar profesionist dezvăluie secretele sale pentru a prepara paste perfecte 16 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ghidul alimentelor de bază din dieta mediteraneeană: de la ulei de măsline la pește / Ce pui în farfurie ca să trăiești mai bine și mai mult 16 iulie Otilia Ignat 0 comentarii
O porție de fasole neagră în fiecare zi reduce inflamația din corp. Patru rețete elaborate pe baze științifice care includ și fasole neagră din conservă 16 iulie Laura Soare 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când treci la o dietă vegană?/ Poți trăi mai mult și poți fi ferit de boli cornice, dar iată ce alte beneficii, efecte adverse și schimbări mentale și emoționale mai apar 16 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci rețete de înghețată de casă / Ingredientele sunt sănătoase și extrem de accesibile: de la iaurt grecesc la banană, căpșuni și avocado 16 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum s-a schimbat grătarul în ultimii 30 de ani | Adriana Sohodoleanu (antropolog și gastronom): „Gustul de fum este în ADN-ul nostru” / „Fascinația gătitului la foc deschis nu a fost anulată de apariția sobelor, a cuptoarelor sau a aragazului” 16 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
De ce doi oameni care mănâncă la fel pot avea greutăți total diferite? Tania Fântână (nutriționist): „Răspunsul e în microbiom. Predispoziția la îngrășat nu ține doar de voință sau calorii” 16 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Top 10 combinații alimentare care îți pot îmbunătăți sănătatea/ Nutriționiștii te sfătuiesc, data viitoare când faci ouă, să te asiguri că adaugi și niște fructe de pădure 15 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Patru rețete de smoothie, concentrate pe sănătate, care îți vor înveseli ziua / Nutriționiștii susțin că aceste băuturi bogate în colagen ne ajută să facem față cu bine zilelor active, ne mențin tinerețea și ne feresc de boli 15 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce aleg americanii pentru „ultima lor masă”? Friptura, cartofii și pastele conduc topul / Pe ce loc sunt burgerii 15 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Opt produse de origine animală pe care le consumi fără să știi / Oase, piele, pește, insecte și chiar păr uman se regăsesc în multe produse alimentare uzuale 15 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Ce s-ar întămpla dacă Temu ar intra și pe piața produselor agroalimentare? Colosul din China a încheiat un acord cu producători locali din Germania și se crede că țintește să vândă produse realizate de micii producători în Europa 15 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Poke bowl”: Sănătos sau doar instagramabil? / Tania Fântână (nutriționist): „În primul rând, trebuie să fim atenți la sosurile adăugate” 15 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Chef Alice Waters, una dintre cele mai influente figuri din gastronomia americană: „Este nebunie să trăim într-o lume în care altcineva decide ce trebuie să ne placă și ce nu” / „Din păcate, cei mai mulți oameni cumpără online, fără să-i cunoască pe cei care produc bunurile” 15 iulie Redacția 0 comentarii
Iaurt grecesc degresat sau iaurt grecesc cu grăsime?/ Alegerea o faci în funcție de planul tău alimentar și de diferențele nutriționale dintre cele două tipuri de iaurt 15 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
11 alimente pe care nu ar trebui niciodată să le consumi înainte să stai la plajă/ Dacă vrei să eviți balonarea și deshidratarea nu mânca lactate, porumb, pepene, broccoli și alte câteva alimente 15 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fondatorul companiei Dyson, celebră pentru aspiratoare, a lansat un sistem inovator de cultivare verticală: „Ferma produce de 2,5 ori mai multe căpșuni decât metodele clasice” 15 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Budincă de ovăz cu brânză și afine: Desertul care poate fi transformat rapid în mic dejun / Se poate consuma caldă sau rece 15 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Studiu recent: ambalajele alimentare contaminează mâncarea cu micro- și nanoplastice. În unele creiere umane au fost detectate cantități de plastic cât încape într-o linguriță 14 iulie Laura Soare 0 comentarii
Curiozități agrifood – 14 iulie | Mâncare printată 3D / O imprimantă care pare obișnuită folosește piure de cartofi, ciocolată sau chiar celule vegetale în loc de cerneală 14 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Tarifele impuse de Trump pun presiune pe piața globală a condimentelor: Vanilia, scorțișoara și piperul sunt tot mai scumpe 14 iulie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Algele marine, un ajutor pentru inimă și intestin. Fermele de alge contribuie la reabilitarea mediului, pentru că absorb dioxid de carbon 14 iulie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | „Ton” din pepene roșu, o rețetă vegană ce îți satisfice pofta de sushi / Este un preparat delicios, cu un gust surprinzător, foarte asemănător cu tonul adevărat 14 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nici mărul, nici pepenele : Aceasta este cel mai bun fruct pentru a curăța rinichii în mod natural 14 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Grătar fără carne? Da, se poate! Idei creative cu halloumi, ciuperci, porumb, zucchini și burgeri vegani / Fructe care se potrivesc excelent cu gătitul la grătar 14 iulie Laura Soare 0 comentarii