Pastele de vineri seara. Spaghetti cacio e pepe. E suficient să cumpărați spaghetti și brânză pecorino când mergeți la cumpărături

spaghetti cacio e pepe reteta de paste reteta italiana traditionala pastele de vineri seara spaghetti cu branza foto: freepik.com

Cacio e pepe este o rețetă clasică de paste din bucătăria din zona capitalei italiene, Roma. E nevoie doar de trei ingrediente: paste, de obicei spaghetti, pecorino romano și piper. Este o combinație de arome simple, dar intense, care se îmbină perfect într-o rețetă rapidă, ideală pentru orice ocazie. Cacio este termenul dialectal pentru pecorino.

Nu există practic o rețetă de paste mai rapidă, mai ușor de făcut și cu mai puține ingrediente. Nu durează mai mult de maxim 20 de minute până sunt gata și e nevoie de foarte puține ingrediente. Definiția unei mese de vineri seara. Condiția obligatorie pentru reușită este să nu adăugăm brânza rasă direct pe paste, ci să o transformăm într-o cremă, în care apoi să adăugăm pastele fierte.

Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti cacio e pepe

350-400 g spaghetti

200 g pecorino romano

2 linguri de boabe de piper negru

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


sare

Procedeu

1. Pregătirea ingredientelor

  • Zdrobește boabele de piper până obții o pudră fină.
  • Rade pecorino romano într-un bol mare și adaugă piperul măcinat.

2. Fierberea pastelor

  • Pune apă la fiert într-o oală mare. Când apa începe să clocotească, adaugă un praf de sare și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până rămân al dente.

3. Prepararea sosului cremos

  • Adaugă treptat câteva linguri de apă fierbinte din apa în care fierb pastele în bolul cu pecorino, amestecând energic cu un tel, până obții o cremă fină.

4. Finalizarea preparatului

  • Scurge pastele și transferă-le în bolul cu crema de pecorino. Amestecă bine, astfel încât pastele să fie complet acoperite de sos.

5. Servirea

  • Distribuie pastele spaghetti cacio e pepe în farfurii, presară piper proaspăt măcinat după gust și servește imediat.
În funcție de preferințe și de ce mai avem la îndemână, acest preparat se poate personaliza și cu alte ingrediente: fie ardei tăiați fâșii și sotați rapid în tigaie, fie ceapă, fie usturoi, fie măsline tăiate mărunt, fie roșii deshidratate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *