Sos barbecue rapid făcut în casă. Gata în jumătate de oră, se conservă multe zile la frigider

sos barbecue sos BBQ sos facut in casa reteta sos BBQ sursa foto: freepik.com

E vremea grătarelor. Bine, e mai mereu dar vara cu atât mai mult. Un sos barbecue (BBQ) făcut rapid în casă este o alternativă preferabilă la cel din comerț. Se știe că sosurile industriale sunt categoria de preparate cu cei mai mulți aditivi. Cu atât mai mult, dacă îl putem prepara rapid, în timp ce se pregătește grătarul.

Iată mai jos o rețetă echilibrată și fără arome în exces de sos barbecue, una o potențează pe cealaltă. Și puțin picant, și dulce acrișor, și condimentat.

Ingrediente

250 suc de roșii cât mai concentrat/passata

70 g ceapa (1 medie sau 2 mici)

1 cățel de usturoi

60 ml oțet alb

50 g muștar

2 linguri de zahăr

10 g paprika iute

40 g unt

câteva picături de: sos tabasco, Worcester, soia

sare, piper

Procedeu

Trebuie inițial călită rapid ceapa și usturoiul, tăiate mărunt.

Când sunt aproape gata, după circa 4 minute, se adaugă oțetul, apoi sucul de roșii.

Se ține încă puțin la foc mic sub capac, alte circa 3 minute, amestecând din când în când.

Se adaugă la final zahărul, muștarul, piper și paprika.

Se lasă să se răcorească și abia la final se ajustează de sare, dacă mai e nevoie.

Se trece prin sită sau, cine preferă, se poate amalgama cu un mixer vertical.

Sosul barbeque, după cum îi spune numele, însoțește carnea și legumele gătite pe grătar. Însă se poate folosi și pentru a prepara un hamburger sau se poate adăuga în dressingurile de salată.

O jumătate de oră și e gata. Se poate conserva la frigider câteva zile. Dacă mai rămâne. Eventual, se pot dubla cantitățile.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *