Nu e nimic mai plăcut când vine căldura ca dimineața să poți scoate din frigider pentru micul dejun ceva rece și gata proparat. Vara mai înseamnă și asta: trecerea de la preparate calde la preparate reci, de cele mai multe ori, valabil și dimineața. Iar preparatul rece specific dimineții prin definiție este iaurtul sau laptele bătut în care am adăugat seara fulgi de ovăz.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Dar, pentru o dietă cât mai variată, putem din când în când înlocui laptele bătut sau iaurtul cu un smoothie de fructe. Au și consistență similară, iar un smoothie din fructe de sezon plăcut și care conferă energie dimineața nu poate fi altul decât cel cu căpșuni. Adăugăm peste el fulgi și alte câteva ingrediente pentru gust, dăm la frigider și a doua zi dimineață avem micul dejun gata făcut.
Ingrediente pentru 4 persoane de smoothie de căpșuni
200 g căpșuni coapte
150 g fulgi de ovăz
400 ml lapte, chiar și o variantă vegetală
1 lingură de miere
puțină scorțișoară, după gust
opțional, fulgi de cocos
Cum preparăm un smoothie de căpsuni cu lapte și fulgi de ovăz
Cel mai simplu, folosim direct patru boluri sau patru pahare în care preparăm direct și pe .care le dăm apoi la frigider
Adăugăm în fiecare dintre ele câte un sfert din cantitatea de căpșuni și un sfert din cantitatea de lapte. Împreună cu puțină miere și scorțișoară.
Odată obținută o compoziție fluidă de consistența unui smoothie, adăugăm în fiecare porție câte un sfert din cantitatea totală de fulgi de ovăz. Dacă vrem și îi preferăm, și câte o linguriță de fulgi de cocos.
La final putem adăuga în fiecare pahar și câteva frunze de mentă rupde cu mâna. Vor conferi aromă, iar înainte de servire le eliminăm.
Amalgamăm, dăm la frigider peste noapte și a doua zi e gata de servit.
Se poate și prepara totul într-un singur vas și servi porții din el la moment. Dar e mai interesant direct în porții individuale.