Singurul aliment surprinzător pe care un cardiolog nu l-ar mânca niciodată la cină/El spune că preparatele din carne procesată sunt cele mai dăunătoare

Preparatele din carne procesată trebuie evitate la cină Foto: Dreamstime

Specialiștii spun că pentru o mai bună sănătate a inimii, ar trebui să renunțăm la acest aliment pentru cină. Un cardiolog explică de ce preparatele din carne procesată trebuie evitate la cină, potrivit Parade.

Masa de la finalul unei zile lungi de muncă poate fi primul moment din zi în care vă simțiți relaxat. Cei mai mulți ne dorim să ne bucurăm de o masă savuroasă și consistentă. Dar asta poate aduce unele efecte negative pentru sănătatea inimii. „Calitatea cinei poate afecta semnificativ sănătatea inimii”, spune dr. Alan Rozanski, cardiolog și profesor de medicină la Icahn School of Medicine at Mount Sinai. „Mesele bogate în carbohidrați și zaharuri rafinate, precum și alimentele proteice foarte procesate, pot duce la dezvoltarea sau exacerbarea tuturor factorilor de risc majori pentru bolile de inimă”, mai spune el.

Potrivit dr. Rozanski, acestea includ un risc crescut de hipertensiune arterială, colesterol ridicat, obezitate, rezistență la insulină. De asemenea, inflamație cronică și afectarea directă a vaselor de sânge coronariene – toate punând sănătatea inimii în pericol.

Dar nu doar simpla consumare a acestor alimente poate cauza probleme – ci și momentul din zi în care le consumați. „Consumul acestor alimente nesănătoase târziu în noapte poate perturba, de asemenea, somnul, ceea ce crește și mai mult riscul de boli de inimă”, adaugă dr. Rozanski.

Alimentul pe care un cardiolog nu îl va mânca niciodată la cină

Potrivit dr. Rozanski, cinele americanilor sunt centrate în jurul unei proteine. De obicei este vorba despre carne roșie, pui, curcan sau pește. Deși acestea pot fi surse bune de proteine, fiind sănătoase pentru inimă, există un aliment pe care el îl evită. Asta pentru că nu este tocmai sănătos pentru inimă. Este vorba despre produsele din carne procesată.

„Aceste produse ultraprocesate pot conține, de obicei, un conținut ridicat de sodiu, conservanți precum nitrații și nitriții și alți aditivi concepuți pentru a spori aroma și a promova durata de valabilitate”, explică dr. Rozanski. „Studiile medicale au demonstrat în mod constant că cărnurile ultraprocesate sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă și unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Unii spun ca trebuie sa mancam la fiecare masa 30g de proteine pentru a ne mentine masa musculara deasemenea sursa de proteine fiind satioasa nu te mai umfli cu carbohidrati. Acum cica nu este bine sa mancam proteine ca ne afecteaza inima. Cred ca toata media specializata in dieta si nutritie care are doar scopul de a copia articole din cine stie ce fituici creeaza mai multa confuzie decat claritate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *