Simptome care te anunță că ar trebui să schimbi mâncarea câinelui. Cum să introduci noul produs

mancare caini, schimbare mancare, petfood Sursa foto: Pexels

Motive care ar trebui să te determine să schimbi hrana câinelui 

Există multe motive pentru care ar trebui să-i schimbi alimentația. Dacă noi, oamenii, ne schimbăm adesea dietele în funcție de anumite obiective, de ce nu ar fi la fel și pentru prietenii noștri patrupezi?

În realitate, în lumea alimentelor pentru câini, acest lucru se aplică în anumite etape ale vieții lor: atunci când trec de la faza de cățeluș la cea adult și de la adult la senior. Hrana pentru căței tineri este mult mai bogată în proteine, în timp ce hrana pentru adulți și seniori este de obicei mai bogată în fibre.

Chiar și așa, pot apărea anumite probleme de sănătate care fac necesară schimbarea imediată a hranei, explică specialiștii blogului pentru animale SuperPet Club.

5 simptome care te anunță că ar trebui să faci modificări în alimentația companionului tău

1. Se îngrașă sau slăbește

Acesta este de obicei cel mai evident simptom, dar și cel mai neglijat. Câinii, la fel ca oamenii, au o greutate medie ideală în funcție de rasă și vârstă. Variațiile de greutate la un câine sunt normale, mai ales dacă animalul este sedentar. Cu toate acestea, când creșterea sau scăderea în greutate este foarte bruscă, este un semn clar că ceva nu este în regulă.

Ce să faci atunci? În primul rând, și înainte de a încerca altceva, trebuie să mergi la veterinar și să-i explici situația. Probabil, vei avea un istoric al vizitelor la veterinar și îți va fi ușor să vezi dacă a trecut mult timp sau puțin de când câinele tău a fost cântărit ultima dată și dacă se încadrează în standardele normale.

Cel mai probabil, mai ales dacă câinele tău suferă de obezitate, veterinarul îți va recomanda să folosești hrană light cu conținut scăzut de calorii.

2. Începe să se scarpine excesiv și are probleme de piele

E important să știi dacă animalul tău de companie are o alergie sau o intoleranță alimentară. Alergiile alimentare provoacă auto-vătămarea animalului din cauza scărpinatului constant.

Mergi la veterinar și explică-i situația. Probabil va trebui să lucrați împreună la o dietă de eliminare, cu hrană hipoalergenică sau monoproteică, care va facilita procesul de adaptare până la găsirea alimentului care cauzează alergia.

Un aspect de reținut: o alergie alimentară nu este același lucru cu o intoleranță.

3. Blana câinelui este grasă sau lipsită de strălucire

Dacă vrei să știi cum se simte câinele tău, uită-te la blană. Un câine sănătos are o blană strălucitoare și moale, mai ales dacă este vorba de rase cu blană abundentă, cum ar fi samoyedul sau pomeranianul.

Dacă, dimpotrivă, vezi că, oricât l-ai spăla, blana prietenului tău se îngrașă prea repede sau nu are un aspect normal la prima vedere, poate fi un semn că hrana pe care i-o dai nu este bună pentru el.

4. Probleme digestive, diaree, vărsături, sânge în fecale

Trebuie să fii atent la scaunele câinelui tău. La fel ca la oameni, fecalele sunt un indicator major al sănătate și la prietenii noștri patrupezi. Normal este să aibă scaune nici prea tari, nici prea moi, de culoare maro ciocolatiu. Orice altceva care iese din acest tipar trebuie monitorizat, deoarece poate fi un semn că hrana obișnuită îi provoacă dureri de stomac prietenului nostru.

Intoleranțele alimentare se manifestă cu vărsături sau diaree, deoarece alimentul conține un agent extern necorespunzător pentru patruped. Se deosebesc de alergii prin manifestare: alergiile alimentare se manifestă prin erupții cutanate, în timp ce intoleranțele sunt în principal probleme stomacale.

5. Animalul este inactiv, pasiv, nu are chef de nimic

Acest simptom este destul de greu de observat, în funcție de cât de activ este, în general, blănosul tău. Dacă ai un câine care nu poate sta liniștit mai mult de cinci minute și deodată nu se mișcă nici măcar să te salute, ceva nu este în regulă.

Dacă, dimpotrivă, animalul tău este permanent sedantar, îți va fi mai greu să observi o schimbare de comportament. Îți recomandăm să încerci să te joci cu el sau să-l atragi cu o recompensă pentru câini. Dacă te privește fără chef și tot nu este motivat să se miște, du-l la veterinar pentru un control, poate fi un simptom de adaptare proastă la marca de hrană pe care o consumă în acel moment.

Cum schimbi hrana câinelui

Într-un cuvât, treptat. Când schimbi mâncarea animalului tău de companie, amestecă hrana veche cu cea nouă, gradual. Asta îți va spune și veterinarul. În momentul în care trebuie să-i schimbi hrana câinelui, fie pentru că trece de la hrana pentru căței la cea pentru adulți, fie că vrei să începi să-i dai hrană făcută în casă sau din motive de sănătate mai specifice, este foarte important să faci o perioadă de adaptare pentru ca să nu apară probleme atunci când câinele tău se obișnuiește cu noua hrană.

Adică, tranziția trebuie să fie graduală, controlată, trecând de la hrana veche la cea nouă treptat. Vei începe cu un procent redus de hrană nouă amestecată cu hrana obișnuită, apoi treptat vor varia procentele până când va rămâne doar noua hrană. În tot acest timp, trebuie să monitorizezi procesul împreună cu veterinarul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *