Uneori diminețile pot fi mai pe fugă și micul dejun se reduce la un sandviș. Dar îl putem face mai special, ca să meagă mai bine. Există diferite rețete și metode de a face cele două felii de pâine cu ceva în ele mai speciale, iar una dintre ele este cu certitudine sandvișul Montecristo. Este un preparat care a pătruns în gastronomia internațională pe filieră americană. Un simplu sandviș cu brânză și șuncă în el dar trecut prin ou și apoi prin tigaie.
Ingrediente pentru 4 porții
4 felii de pâine de grosime medie
200 g șuncă de pui sau de porc
8 felii de cașcaval
2 linguri de muștar
2 linguri de maioneză
4 ouă
lapte
unt sau ulei
sare, piper
Procedeu
Ca prim pas, se amestecă maioneza cu muștarul, pentru că vom unge cu ceea ce rezultă din amestecul lor feliile de pâine pe interior.
Peste 4 dintre cele 8 felii de pâine se adaugă cașcaval, șuncă, împărțind cantitatea totală din fiecare la 4. Se acoperă cu celelalte 4 felii de pâine și se presează ușor.
Într-un bol separat batem ouăle cu 2-3 linguri de lapte, la care adăugăm sare și piper.
Se trec feliile prin acest amestec lichid, fără a le lăsa să absoarbă foarte mult. Dacă au absorbit în exces, scurgem înapoi lichidul în bol.
Se trec prin tigaia în care am încălzit puțin unt sau ulei, întorcând feliile pe ambele părți.
Se pot servi întregi sau, mai comod de mâncat, tăiate în două, alături de salată verde sau de roșii.
Americanii înlocuiesc șunca în dimineața de după sărbătoarea de Thanksgiving cu fâșii de carne de curcan. Și asta pentru că este un preparat pe care fiecare îl poate personaliza după propriul gust. Se poate face și fără amestecul de maioneză și muștar sau folosind doar una dintre ele.
Firește, sandvișul Montecristo merge nu doar la micul dejun, este ideal și ca prânz rapid, la pachet sau la iarbă verde.