Idei de mic dejun rapid. Sandvișul Montecristo, cu brânză și șuncă, dar trecut prin ou și apoi prin unt în tigaie, precum frigănelele. Americanii pun în el resturi de la curcanul de Thanksgiving

sandvișul Montecristo idei de mic dejun mic dejun rapid reteta de sandvis Montecarlo curcan de Thanskgiving foto: mulinobianco.it

Uneori diminețile pot fi mai pe fugă și micul dejun se reduce la un sandviș. Dar îl putem face mai special, ca să meagă mai bine. Există diferite rețete și metode de a face cele două felii de pâine cu ceva în ele mai speciale, iar una dintre ele este cu certitudine sandvișul Montecristo. Este un preparat care a pătruns în gastronomia internațională pe filieră americană. Un simplu sandviș cu brânză și șuncă în el dar trecut prin ou și apoi prin tigaie.

Ingrediente pentru 4 porții

4 felii de pâine de grosime medie

200 g șuncă de pui sau de porc

8 felii de cașcaval

2 linguri de muștar

2 linguri de maioneză

4 ouă

lapte

unt sau ulei

sare, piper

Procedeu

Ca prim pas, se amestecă maioneza cu muștarul, pentru că vom unge cu ceea ce rezultă din amestecul lor feliile de pâine pe interior.

Peste 4 dintre cele 8 felii de pâine se adaugă cașcaval, șuncă, împărțind cantitatea totală din fiecare la 4. Se acoperă cu celelalte 4 felii de pâine și se presează ușor.

Într-un bol separat  batem ouăle cu 2-3 linguri de lapte, la care adăugăm sare și piper.

Se trec feliile prin acest amestec lichid, fără a le lăsa să absoarbă foarte mult. Dacă au absorbit în exces, scurgem înapoi lichidul în bol.

Se trec prin tigaia în care am încălzit puțin unt sau ulei, întorcând feliile pe ambele părți.

Se pot servi întregi sau, mai comod de mâncat, tăiate în două, alături de salată verde sau de roșii.

Americanii înlocuiesc șunca în dimineața de după sărbătoarea de Thanksgiving cu fâșii de carne de curcan. Și asta pentru că este un preparat pe care fiecare îl poate personaliza după propriul gust. Se poate face și fără amestecul de maioneză și muștar sau folosind doar una dintre ele.

Firește, sandvișul Montecristo merge nu doar la micul dejun, este ideal și ca prânz rapid, la pachet sau la iarbă verde.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *