“Îndepărtarea pieliței de la fasolea fără coajă este o sarcină necesară, dar care merită efortul” – Food.com
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente: 10
Porții: 4
Pașii de urmatre
- Se fierbe fasolea în apă clocotită 1 minut; se scurge.
- Se scufundă fasolea în apă cu gheață; se scurge.
- Îndepărtați pielițele exterioare dure de pe fasole; aruncați-le.
- Puneți fasolea într-un castron mare; lăsați-o deoparte.
- Pregătiți grătarul.
- Înfigeți uniform creveții pe 6 frigărui; ungeți cu 1 linguriță de ulei.
- Presărați uniform creveții cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper.
- Așezați frigăruile pe un grătar și prăjiți-le 1 1/2 minute pe fiecare parte sau până când creveții sunt gata.
- Se răcește puțin și se îndepărtează creveții de pe frigărui. Adăugați creveții în fasole.
- Combinați restul de 5 lingurițe de ulei, restul de 1/4 linguriță de sare, restul de 1/8 linguriță de piper, sucul de lămâie și usturoiul într-un bol mic, amestecând cu un tel.
- Se stropește amestecul de suc peste amestecul de creveți și se amestecă pentru a se acoperi. Se amestecă în pătrunjel.
- Așezați câte o frunză de radicchio pe fiecare din cele 4 farfurii de salată și puneți 1 cană de amestec de creveți în fiecare frunză.
Ingrediente
- 1 1 1⁄2 cești de fasole fava, decojită (aproximativ
- 2 lbs fără coajă)
- 1 lb de creveți medii, decojiți și dezgoliți
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite
- 1⁄2 linguriță de sare, împărțită
- 1⁄4 linguriță de piper negru, împărțită spray de gătit
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 3 linguri de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, tocat
- 4 frunze de radicchio
Sursa: Food.com