Salată de fasole fava și creveți la grătar în cupe de Radicchio (Cicoare roșie) / Rețetă ușoară de primăvară

creveti cu fasole Sursa: Food.com

“Îndepărtarea pieliței de la fasolea fără coajă este o sarcină necesară, dar care merită efortul” – Food.com

Timp de preparare: 40 min

Ingrediente: 10

Porții: 4

Pașii de urmatre

  • Se fierbe fasolea în apă clocotită 1 minut; se scurge.
  • Se scufundă fasolea în apă cu gheață; se scurge.
  • Îndepărtați pielițele exterioare dure de pe fasole; aruncați-le.
  • Puneți fasolea într-un castron mare; lăsați-o deoparte.
  • Pregătiți grătarul.
  • Înfigeți uniform creveții pe 6 frigărui; ungeți cu 1 linguriță de ulei.
  • Presărați uniform creveții cu 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper.
  • Așezați frigăruile pe un grătar și prăjiți-le 1 1/2 minute pe fiecare parte sau până când creveții sunt gata.
  • Se răcește puțin și se îndepărtează creveții de pe frigărui. Adăugați creveții în fasole.
  • Combinați restul de 5 lingurițe de ulei, restul de 1/4 linguriță de sare, restul de 1/8 linguriță de piper, sucul de lămâie și usturoiul într-un bol mic, amestecând cu un tel.
  • Se stropește amestecul de suc peste amestecul de creveți și se amestecă pentru a se acoperi. Se amestecă în pătrunjel.
  • Așezați câte o frunză de radicchio pe fiecare din cele 4 farfurii de salată și puneți 1 cană de amestec de creveți în fiecare frunză.

Ingrediente

  • 1 1 1⁄2 cești de fasole fava, decojită (aproximativ
  • 2 lbs fără coajă)
  • 1 lb de creveți medii, decojiți și dezgoliți
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite
  • 1⁄2 linguriță de sare, împărțită
  • 1⁄4 linguriță de piper negru, împărțită spray de gătit
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, tocat
  • 4 frunze de radicchio

Sursa: Food.com

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *