Salată cu paste, un prânz ușor, numai bun pentru o zi caniculară / E o garnitură perfectă pentru aproape orice tip de preparat principal

Salată cu paste și legume, un preparat perfect de vară FOTO: Delish.com/ANTONIS ACHILLEOS

Indiferent dacă găzduiești o masă de vară sau un grătar, clasica salată cu paste este garnitura preferată de toți și leagă perfect întregul meniu. Este preparată cu multe legume și amestecată într-un sos cremos de maioneză, fiind o garnitură ușoară și răcoritoare, potrivită alături de nenumărate feluri principale. Această garnitură nu trebuie să lipsească de la niciun eveniment de vară. Plină de legume de sezon și cu un amestec cremos, dar ușor, de maioneză vegană, această salată cu paste este perfectă atât pentru vegani, cât și pentru cei care consumă produse animale. Chiar și cei mai împătimiți carnivori se vor întoarce pentru a doua porție, promite delish.com.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • Sare
  • 450 g paste scurte
  • Ulei de măsline extravirgin, pentru stropit
  • 4 tulpini de țelină, tăiate subțire (aprox. 1 1/2 cești)
  • 2 morcovi medii, rași pe partea mare a răzătoarei (aprox. 1 1/2 cești)
  • 4 roșii mici tip roma, tocate fin (aprox. 1 1/2 cești)
  • 1 ardei gras roșu, fără semințe și cotor, tocat fin (aprox. 1 ceașcă)
  • 1 conservă (170 g) măsline negre întregi, clătite și tăiate pe jumătate
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • 3/4 cești maioneză vegană
  • 2 linguri oțet de mere
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 cești pătrunjel proaspăt, tocat fin

Mod de preparare

Pasul 1
Într-o oală mare cu apă sărată clocotită, fierbe pastele, amestecând ocazional, până devin al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, clătește-le sub apă rece, apoi scurge-le din nou. Stropește pastele cu ulei și amestecă pentru a le acoperi uniform.

Pasul 2
Între timp, într-un bol mare, combină țelina, morcovii, roșiile, ardeiul și măslinele; asezonează cu 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper și amestecă bine.

Pasul 3
Într-un bol mic, bate maioneza vegană cu oțetul, sucul de lămâie și zahărul până se omogenizează.

Pasul 4
Adaugă pastele în bolul cu legume, toarnă dressing-ul peste ele și amestecă până se acoperă uniform. Încorporează pătrunjelul chiar înainte de servire; ajustează sarea și piperul după gust. Servește salata rece sau la temperatura camerei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *