Pentru zilele în care suntem pe fugă și vrem totuși să gătim ceva bun, această tigaie cu creveți este tot ce ne dorim. Se face repede, conține legume și proteină marină, iar aportul de condimente dă gust și favorizează digestia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru tigaia de creveți și legume
O pungă de creveți (mai mari sau mai mici cum doriți)
1 ardei roșu
1 zucchini mic
Câteva fire de ceapă verde
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de ulei de susan (daca vrem să-i dăm o tentă asiatică)
Condimente (după dorință; eu am pus condimente asiatice, puțin chili cu lime, piper și sos de soia).

Preparare
Spălăm, curățăm legumele. Tăiem totul în bastonașe subțiri și lungi de dimensiunea degetului mic de la mână.
Încingem uleiurile și tragem creveții în tigaie, 1 minut pe fiecare parte. Îi scoate și îi punem de-o parte.
Așezăm legumele în uleiul încins (cu aromă de creveți), întâi ceapa și ardeiul, după câteva minute și dovlecelul. Nu lăsăm mai mult de 8-10 minute, vrem să rămână crocante. Putem pune și feliuțe de usturoi, de ghimbir, condimentele nu sunt restricționate. Dacă punem sos de soia, îl adăugăm în ultimul minut după ce legumele sunt crocante.
Eu am pus chili cu lime și 5 condimente orientale (ghimbir, usturoi, chimion, curcuma și boia).
Dacă doriți o variantă mai mediteraneeană puneți rozmarin sau busuioc, usturoi, pătrunjel. Sau ierburi provensale pentru ceva mai franțuzit. Evident, nu le amestecăm pe toate, alegem condimentele pentru a se asorta cu creveții și cu zona geografică a preparatului.
La final adăugăm și creveții, potrivim de sare și piper și servim. Putem pune lângă ceva paste de orez sau normale, orez basmati sau să o servim ca atare.
Poftă bună!