Salata orientală trezește, la prima strigare, imaginea unui produs înecat în maioneză, ceea ce pe căldură nu este poate cea mai recomandată variantă. Dar în realitate salatele așa-zis orientale sunt de mukte feluri, ingredientele se pot adapta și se pot face cu sau fără maioneză.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Iată o variantă cu pește din conservă. Singura procedură în care trebuie să aprinzi aragazul pentru 30 de minute este fiertul cartofilor și al ouălor. În rest, totul e la rece. Și dacă vom fierbe cele două ingrediente dimineața sau seara pe răcoare, succesul acestei salate va fi assigurat. Păstrăm cartofii și ouăle în coajă, în frigider, până o preparăm.
Ingrediente pentru salat orientală
1-2 conserve de sardine sau ton, preferabil în ulei de măsline
2-3 ouă fierte tari
3-4 cartofi fierți
3-5 castraveți murați
1 lingură de maioneză sau un iaurt mic grecesc
50 de gr de măsline (mie îmi plac cele din tipul Kalamata)
1 ceapă șalotă sau câteva fire de ceapă verde
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare, piper
Suc de lămâie (opțional).
Există o marjă a ingredientelor și în funcție de gust, dar mai ales de mărimea produselor.
Preparare
Se scot sardinele, se elimină oasele, capetele și cozile, se fărâmă cu o furculiță.
Se fierb cartofii în coajă, se răcesc și se curăță, apoi se taie în bucăți cât să poți băga în gură.
Se taie felii și se scurg castraveții murați.
Se curăță și se taie fin ceapa.
Se curăță ouăle fierte și se taie în bucățele.
Se așează într-un bol mare toate ingredientele. Se asezonează cu sare și piper, apoi cu maioneză/iaurt și se omogenizează totul cu grijă să nu facem praf cartofii.
Dacă nu punem maioneză, amestecăm iaurtul grecesc cu ulei, lamâie și eventual puțin mărar proaspăt și adăugăm totul în salată.
Se ține la frigider înainte de a servi jumătate de oră, pentru ca gusturile să se întrepătrundă.
Orice alte ingrediente care vă plac sunt evident permise: 2 ridichi tăiate felii fine, boabe de porumb, avocado, fenicul în loc de ceapă etc. Cum vă spuneam doar gustul și imaginația sunt limitele.
Poftă bună!