Rețetele Juanitei. Plăcintă cu carne. Dacă ai un pachet de foietaj gata preparat, în jumătate de oră obții o cină gustoasă. Se poate lua și la pachet

placinta cu carne Foto: G4Food

Pentru serile când nu aveți idee ce să mai pregătiți, pentru cină sau pentru pachețelul de a doua zi, o plăcintă care se prepară și se coace rapid vă scoate din belea. Totul este să achiziționați un aluat de foietaj gata pregătit, pe care îl găsiți la frigiderul din supermarket. Nu foi subțiri de plăcinte, ci aluat ca pentru pateuri.

Ingrediente umplutură (pentru 2 plăcinte)

300 de gr de carne tocată (eu am pus vită)

3 morcovi mici

1 ceapă mare

Un sfert de țelină

2 linguri ulei

O lingură de concentrat de roșii sau 100 de gr de bulion

Sare, piper, boia dulce.

Eu am  am pus 100 de gr de sos de ardei cu roșii (și nu am pus nici roșii, nici boia).

Finisaj

1 ou bătut (eu am uitat să-l pun, unsă cu ou iese mai lucioasă).

Preparare

Am tocat ceapa, am dat pe răzătoare morcovii și țelina. Le-am călit în ulei 10 minute, am adăugat carnea, am mai clit 5 minute, am pus și sosul, sare, piper, o frunză de dafin. Am mai fiert 15 minute, până a scazut.

Din această cantitate de umplutură puteți face 2 plăcinte, eu am făcut o plăcintă și o empananda.

Am pus aluatul de foietaj pe o hârtie de copt în tava cuptorului încins la 200 de grade. Am pus carne pe jumătate din aluat, lăsând un cm liber pe margine, pentru a putea sigila plăcinta. Am tras capacul (jumătatea de foaie fără carne) și cu dinții unei furculițe am apăsat marginile, în așa fel încât umplutura să nu iasă la copt.

Înainte de a o băga în cuptor se face o găurică în foietaj, în mijlocul plăcintei, pentru a nu se umfla aluatul. Se bate oul și se unge plăcinta. Se lasă 30 de minute în cuptor, 200 de grade, căldura sus-jos (sau conform indicațiilor de pe pachetul de foietaj).

Se lasă la răcit înainte de a o tăia. Merge foarte bine cu o salată de sfeclă cu hrean sau un pahar de chefir.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *