Ți-au rămas ceva alușuri de la o prăjitură sau paste carbonara? Omleta de albușuri este răspunsul la întrebarea „la ce să le folosesc?” Omleta de albușuri este micul dejun ideal. O prepari repede, e gustoasă și o poți combina cu alte preparate care au rămas prin frigider. Pentru că nu trebuie să aruncăm nimic.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Rețeta de omletă din albuș servită cu hummus de linte și legume
Eu am preparat omleta din 4 albușuri (pentru 2 persoane). Într-o tigaie mică am pus un cub de unt la topit (sau o linguriță de ghee). Am turnat albușurile așa cum erau, fără să le bat sau să le amestec. Am pus sare și piper. Opțional poți pune și brânză rasă sau fărâmițată.
După 2 minute, când albușurile erau aproape închegate, am răsucit omleta ca o clătită și am mai lăsat un minut.
Am servit împreună cu o lingură de hummus de linte, câteva roșii cherry și un castravete tăiat felii.
Pentru cine e bună omleta din albușuri
Pentru toată șumea, în general. Dar în particular este o rețetă potrivită atât pentru cei care vor să reducă aportul de grăsimi, cât și pentru sportivi sau persoane aflate în recuperare, pentru că furnizează proteine de calitate și carbohidrați complecși.
Beneficiile albușului
Furnizează proteine de înaltă valoare biologică, ușor de asimilat, esențiale pentru refacerea musculară și menținerea masei musculare.
Nu conțin colesterol; gălbenușul este partea unde se află grăsimile și colesterolul din ou, albușul este practic doar proteină pură și apă.
Dau senzație de sațietate, reducând tentația de a „ciuguli” gustări nesănătoase.
Beneficiile proteinelor din linte
Lintea este bogată în fibre, ajută digestia și reglează nivelul glicemiei.
Este o sursă excelentă de proteine vegetale, perfectă pentru vegetarieni și pentru echilibrarea alimentației.
Conține vitamine și minerale importante, fier, magneziu, potasiu și vitamine din complexul B, utile pentru energie și sănătatea sistemului nervos.
Nu în ultimul rând, are un indice glicemic scăzut, sprijină așadar menținerea unei energii constante și este recomandată inclusiv diabeticilor.
Câte ouă este corect să consumăm pe săptămână?
Recomandările actuale ale nutriționiștilor arată că:
-
O persoană sănătoasă poate consuma 7–10 ouă pe săptămână fără riscuri (inclusiv cu gălbenuș).
-
Cei care aleg doar albușul pot consuma chiar mai multe, pentru că lipsește colesterolul.
-
În cazul persoanelor cu colesterol mărit sau alte probleme metabolice, este bine să se consulte medicul pentru a adapta cantitatea.
Citește și
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 25-31 august