Rețetele Juanitei | Fileuri de curcan cu sos picant, ciuperci și sparanghel, totul gătit în friteuza cu aer cald

Fileurile de aarne de curcan si sosul se prepara in friteuza, ciupercile și sparanghelul la aburi Foto: G4Food

Friteuza a înlocuit, în ultimii ani din ce în ce mai mult tigaia sau cuptorul clasic. Și odată cu căldura nici nu ne mai vine să deschidem cuptorul. Vom pune ingredientele în aparatul cu aer cald care nu ne va încinge bucătăria la fel de mult.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

  • 400 de gr de fileuri de curcan

  • 200 de gr de bulion de roșii
  • 1 lingură de sos iute sau 1 ardei iute

  • 2 căței de usturoi, tocați

  • 1 linguriță de oregano

  • Sare și piper, după gust

  • Ceapă verde tocată, pentru decor

Preparare fileuri de curcan cu sos picant

Într-un bol mare, amestecăm sosul de roșii, ardeiul iute (sau sosul picant), usturoiul, oregano, sarea și piperul. Adaugăm carnea de curcan în bol și o acoperim bine cu marinadă. Lasăm la marinat timp de 1 oră la temperatura camerei.

Între timp gătim sparanghelul și ciupercile la abur, după ce în prealabil le-am curățat și spălat. Dacă dorim le putem pune pentru câteva minute și în friteuză, la 180 de grade, stropite cu puțin ulei de măsline.

Pregătim friteuza cu aer cald, preîncălzind-o la 200°C.

Așazăm o hârtie de copt pe fund suficient de mare cât să aibă și ceva margine, dar având grijă să nu atingă rezistența electrică. Punem apoi carnea și sosul în coșul friteuzei, deasupra hârtiei.

Gătim timp de 20 de minute, întorcând carnea la jumătatea timpului de gătire pentru a se prepara uniform.

Scoatem mâncarea din friteuza cu aer și o lasăm să se odihnească câteva minute înainte de a o servi. Decorează cu ceapă verde tocată, ciuperci și sparanghel, stropite cu puțin ulei de măsline extravirgin și asezonate cu sare și piper.

Poți servi acest preparat cu orez alb, cu carofi sau piure ori simplu, ca atare.

Pentru a obține o carne mai crocantă, vom adăuga în friteuză feliile de curcan fără sosul de roșii și stropite cu puțin ulei spray înainte de gătire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *