Ingrediente:
500 g de sparanghel (curățat, fără partea lemnoasă)
125 g ricotta de vacă
75 g parmezan ras
45 g ulei de măsline extravirgin
40 g migdale
Frunze de busuioc proaspăt sau busuioc uscat
1 linguriță usturoi granulat
Sare, piper.
Prepararea cremei de sparangel și ricotta
Se spală sparanghelul și îndepărtează partea lemnoasă. Se fierbe la abur sau se blanșează pentru 2 minute, apoi se pune în apă rece cu gheață, vezi aici, cu poți prepara sparanghelul ca să rămână crocant.
În blender se pun migdalele, parmezanul, usturoiul, busuiocul și sarea și se mărunțesc.
Se adaugă sparanghelul gătit și tăiat bucăți și se mai mixează mixează până se omogenizează.
Apoi se încorporează ricotta și uleiul și se mixează din nou, până obținem o cremă fină.
Se servește cu pâine prăjită, legume crude, nachos sau se folosește ca sos pentru paste.
Se poate folosi ți sparanghel conservat, dar trebuie clătit bine pentru a elimina excesul de sare și nu-l vom mai fierbe.
Putem folosi brânză cremoasă sau urdă, în loc de ricotta, dar cea din urmă va oferi o textură mai light dip-ului.
Se păstrează la frigider, într-un recipient ermetic, maxim 3 zile.
Rețeta se poate prepara și cu Thermomix.
Poftă bună!