Rețetele Juanitei: Compot de piersici. Pentru consum imediat și pentru păstrat pentru la iarnă

compot piersici

Compoturile sunt bucuria copiilor, dar și a celor care din diverse motive nu agreează fructele crude. Compot se poate prepara din majoritatea fructelor, dar preferabil este să le folosim pe cele cu o textură mai dură și cu mai multă aromă.

Piersicile sunt printre cele potrivite pentru astfel de conserve. Cel mai bine este să le păstrăm și coaja care conține multe vitamine.

Compot pentru consum imediat

Eu îl fac fără zahăr, doar fierb fructele tăiate în apă. Pun fructele în cratiță, apă cât să le acopere și le fierb 10 minute la foc mediu. Îmi place să le pun un baton de scorțișoară, 2-3 semințe de cardamon, câteva cuișoare. Pun și câteva felii de lămâie. Le vor da o aromă exotică și un gust dulce-aromat. Dacă vreți și zahăr sau îndulcitor, puneți câteva linguri, după gust. În acest caz, fierbeți întâi cam 5-10 minute apa cu condimentele, lămâia și zahărul, până zahărul e dizolvat și apoi adăugați fructele.

Se poate păstra căteva zile în frigider.

Pentru conservat pe termen lung

La un kg de piersici fără sâmburi punem între 5 și 10 linguri de zahăr (până în 100 de grame), depinde cât de dulce îl doriți. În 800 de grame de apă puneți zahărul, condimentele și lămâia (câteva feliuțe), fierbeți siropul 5-10 minute, să se dizolve bine zahărul.

Fructele se așează în borcane sterilizate, se toarnă siropul deasupra. Borcanele se închid bine și se pasteurizează conținutul, vezi aici.

Se etichetează și se păstrează într-un loc răcoros și uscat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *