Rețetele Juanitei | Cartofi cu sos de iaurt tzatziki, garnitura perfectă pentru friptura de miel/ Aduce pe masă un aer de Grecia

Rețetele Juanitei Cartofi cu sos de iaurt tzatziki foto freepik.com

Cum deja ai pus la făcut friptura și te pregătești să faci salata, aș vrea să-ți sugerez o garnitură care se potrivește perfect cu amândouă, e fresh și îți aduce și gustul preparatelor grecești pe masa de Paște. Cartofii cu sos de tzatziki.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Iată ce ai de făcut

  1. Prepararea tzatziki-ului:
    Rade castraveții, pune-i într-o strecurătoare deasupra chiuvetei și stoarce-i bine pentru a elimina excesul de apă.
    Transferă-i într-un bol mare și amestecă cu iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, o lingură de miere (opțional), usturoiul zdrobit sau usturoi verde tocat mărunt, ¾ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper.
    Gustă și ajustează cu sare, piper, miere sau lămâie dacă este necesar – trebuie să fie acrișor și ușor dulce.

  2. Fierberea cartofilor:
    Pune o oală mare cu apă și sare la fiert.
    Adaugă cartofii tăiați felii sau cuburi și fierbe-i la foc mediu-mare timp de 12-15 minute, până când devin fragezi, dar rămân fermi.
    Scurge-i și lasă-i să se răcească 8-10 minute, până devin călduți.

  3. Asamblarea cartofilor:
    Într-un bol mare, combină cartofii fierți cu tzatziki, castraveți tăiați rondele, măsline, mărar și mentă.
    Condimentează generos cu sare și piper.

  4. Servire:
    Stropește totul cu ulei de măsline, adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și servește.

Dacă mai rămâne ceva, ceea ce nu cred, poți păstra resturile într-un recipient închis, la frigider, timp de o zi – două.

Poftă bună și Paște Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *