Rețete superușoare post weekend. Frittata de ouă cu dovlecei și ceapă. Meniu ideal vara, alături de o felie de pâine integrală cu maia și o salată de legume

fritta cu dovlecei și ceapă frittata cu legume reteta de frittata cu dovlecei idei de pranz sanatos reteta rapida foto: freepik.com

O frittata cu dovlecei și ceapă este rețeta perfectă atunci când avem puțin timp și energie de dedicat gătitului. Se prepară în câteva minute, durează mai mult să pregătim dovleceii și ceapa decât gătitul propriu zis. Completând ouăle cu o parte de alimente vegetale avem două avantaje dintr-un foc: mâncăm mai puține ouă dar mâncăm oricum ceva gustos și echilibrat.

O tigaie de frittata cu dovlecei este foarte potrivită pentru mai multe ocazii: mese în aer liber, petreceri fără mari pretenții; dar și pentru un prânz sau cină rapidă sau de luat la pachet. Chiar și într-un sandviș, cu frunze de salată și omletă cu dovlecei.  Avantajul e că o putem prepara în avans. Avem nevoie de circa un sfert de oră, o tigaie și un bol.

Ingrediente pentru 4 persoane

4 ouă mari

2 dovlecei medii

1 ceapă medie sau 2-3 cepe verzi

100 ml lapte

ulei, sare, piper

Procedeu

Începem prin a tăia dovlecelul rondele cât mai subțiri. Alternativ, se pot și da pe răzătoare.

Le transferăm într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și le gătim sub capac timp de câteva minute, amestecând. Trebuie să fie practic gătite pe jumătate.

Între timp, batem bine ouăle într-un bol, ideal cu un mixer, adăugând și un praf de sare și piper.

În ouăle bătute adăugăm și ceapa – uscată sau verde, trebuie tăiată foarte fin, apoi adăugăm și laptele și batem bine, cu cât mai spumoasă compoziția cu atât mai bun rezultatul final.

Adăugăm în compoziție și dovleceii care între timp sunt gata, amestecând fără să îi rupem, pe cât posibil.

În aceeași tigaie, în care mai adăugăm 2 linguri de ulei și îl lăsăm să se încălzească puțin, adăugăm toată compoziția când flacăra e ridicată, apoi dăm focul la mediu spre mic și acoperim cu capac.

Cum întoarcem cel mai ușor în tigaie o frittata

Așteptăm până compoziția nu mai este nici deasupra lichidă și putem întoarce omleta pe partea opusă. Cum? Acoperind tigaia cu un capac sau cu o farfurie mare și folosind mănuși antitermice: întoarcem tigaia astfel încât omleta să cadă cu partea de deasupra în jos. Apoi îi dăm drumul din nou în tigaie și o mai lăsăm tot la foc mic sub capac alte 2-3 minute.

Se servește și caldă dar e la fel de bună și rece și se poate ține maxim 2 zile la frigider. Se poate asocia cu o salată de legume de vară și o felie de pâine; sau se poate adăuga într-un sandviș ca parte proteică. Se poate și tăia cuburi și servi pe post de aperitiv; sau, adăuga în salată sau în orez tip fried rice, cu alte legume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *