Uleiul de măsline – o soluție la îndemână în caz de constipație

remedii constipație, ulei de masline, solutii pentru constipatie, ceai pentru constipatie, constipatie cronica, cum scapi de constipatie, ulei de masline pentru constipatie Sursa Foto: TGA

Constipația este o problemă comună în societatea de azi, la toate vârstele, mai ales din cauzta aportului fibre din alimentație insuficient. Pe lângă ceaiul pentru constipație alte remedii naturale în caz de constipație cronică, există unele dovezi care sugerează că uleiul de măsline poate ajuta la ameliorarea acesteia și la susținerea mișcărilor intestinale, scrie medicalnewstoday.com.

De mii de ani, oamenii au folosit uleiul de măsline pentru beneficiile sale nutriționale și care are proprietăți dovedite pentru sănătate. Cercetătorii leagă uleiul de măsline de rate mai scăzute ale bolilor de inimă, colesterolului, obezității și multor alte afecțiuni. Există chiar cercetări care vorbesc despre consumul a trei linguri de ulei de măsline pe zi pentru a trăi mai mult și a ține departe bolile modernității.

Cum ajută uleiul de măsline tranzitul intestinal

Când fecalele sunt dure și uscate, ele nu se mișcă și rămân blocate în intestin și putem vorbi de constipație. Ce face uleiul de măsline în situația dată?  Poate pune din nou fecalele în mișcare, le poate face să alunece de-a lungul pereților intestinului – modalitate sigură și sănătoasă de a ameliora constipația.

De asemenea, are și o acțiune indirectă, mergând direct la cauză: poate ajuta scaunul să rețină mai multă apă pentru că îl face să fie mai moale și mai permeabil.

Cum se folosește uleiul de măsline pentru a scăpa de constipație

O lingură de ulei de măsline, luată pe stomacul gol dimineața, poate ameliora constipația la persoanele care nu suferă de probleme de sănătate diagnosticate sau care urmează anumite tratamente. Este recomandat să nu se consume mai mult de o lingură pe zi crud, ca atare, pentru că poate duce la diaree, crampe, senzație de greață sau vomă.

În schimb, soluția nu este consiliată când e vorba de copii, din cauza posibilelor efecte secundare. Academia Americană de Pediatrie americană (AAP) recomandă o cantitate mică de suc de mere sau pere sau piure de prune, pentru sugari. În timp ce pentru copiii, soluția optimă o reprezintă consumul de fructe și introducerea cerealelor integrale în dietă, cu alte cuvinte mai multe fibre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *