Puteți adăuga mulți ani la viața voastră adoptând 8 obiceiuri pentru o sănătate mai bună a inimii. O dietă sănătoasă nu este suficientă

un cuplu de seniori fericiti se plimba prin natura

Un studiu prezentat la sesiunile științifice din 2023 ale Asociației Americane a Inimii (AHA) a arătat că adoptarea a opt obiceiuri simple poate îmbunătăți sănătatea inimii, încetini îmbătrânirea biologică și poate adăuga, în medie, șase ani la viață, transmite publicația Business Insider.

Cercetarea a analizat date de la peste 6.500 de adulți, comparând vârsta lor cronologică cu „vârsta lor fenotipică”, o măsură care ia în considerare markerii de sănătate, cum ar fi inflamația și funcția organelor, pentru a evalua îmbătrânirea biologică.

Studiul a arătat o legătură clară între sănătatea inimii și îmbătrânirea mai lentă. S-a constatat că participanții cu o sănătate cardiacă optimă erau cu șase ani mai tineri biologic decât vârsta lor reală. În schimb, cei cu o sănătate cardiacă precară au prezentat o îmbătrânire accelerată, având o vârstă biologică mai mare decât vârsta lor cronologică.

Principalele obiceiuri sănătoase pentru inimă identificate în cadrul studiului includ:

1. Dieta sănătoasă: bogată în alimente pe bază de plante, cu limitarea consumului de alimente procesate și carne roșie.

2. Exerciții fizice regulate: cel puțin 2,5 ore de activitate moderată pe săptămână, inclusiv antrenament de forță și cardio.

3. Menținerea unei greutăți sănătoase: nivelurile scăzute de grăsime corporală reduc riscul de boli cronice.

4. Somn de calitate: între 7 și 9 ore pe noapte pentru a îmbunătăți starea de spirit, tensiunea arterială și greutatea.

5. Evitarea nicotinei: pentru a preveni riscurile grave pentru sănătate asociate cu tutunul și țigările electronice.

6. Gestionarea colesterolului: reducerea colesterolului LDL (responsabil de transportul particulelor de colesterol din ficat în țesuturi, în principal în sistemul arterial) pentru a asigura o bună circulație a sângelui și a preveni blocajele.

7. Echilibrarea zahărului din sânge: printr-o dietă bogată în fibre și proteine și exerciții fizice regulate.

8. Prevenirea hipertensiunii arteriale: prin gestionarea stresului și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Constatările subliniază importanța aderării consecvente la aceste obiceiuri, care nu numai că pot reduce riscul de boli cronice, dar pot și prelungi speranța de viață.

Sursa foto: Monkey Business Images | Dreamstime.com

Citește și: 5 semne că ai putea suferi de boala ficatului gras non-alcoolic fără să știi. Ce este afecțiunea și ce poți face pentru a o ameliora

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *