Pastele de vineri seara. Rețeta clasică de paste all’arrabbiata. Rapide și picante exact cât să meargă după ele o bere rece

pastele-de-vineri-seara-reteta-clasica-de-paste-allarrabbiata-iuti-cat-sa-mearga-dupa-ele-o-bere-rece foto: freepik.com

Clasicele paste all’arrabbiata sunt un preparat simplu și extrem de rapid de preparat. Idealul pentru vineri seara în miezul verii și ideale, în general, și când bate vântul prin frigider. Alt mare avantaj e că merg orice fel  de paste, este un sos care nu cere anumite caracteristici speciale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Perfecte pentru cei care iubesc aromele intense, mai ales dacă, vineri seară fiind, au în plan vreo bere rece, în așteptarea zilelor sfârșitului de săptămână. Denumirea pare să vină de la faptul că atunci când mănânci o porție de paste all’arrabbiata foarte picante devii roșu la față exact ca atunci când ești supărat și nervos/ arrabbiato.

Ingrediente pentru 2 porții de paste all’arrabbiata

  • 180 g de paste (penne, rigattoni, spaghetti sau oricare)

  • 2 căței de usturoi

  • 1 ardei iute roșu proaspăt (sau uscat, după gust)

  • 250 g de conservă de roșii de tip passata sau 400 roșii proaspete decojite și zdrobite

  • 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin

  • sare după gust

  • opțional pătrunjel proaspăt tăiat fin

Procedeu

  1. Călește usturoiul și ardeiul iute
    Într-o tigaie largă, încălzește uleiul și rumenește ușor cățeii de usturoi (întregi sau tocați) împreună cu ardeiul iute tăiat felii subțiri, fine. Lasă-le să-și elibereze aroma timp de 1-2 minute, fără să se ardă, la foc mic spre mediu. Cantitatea de ardei este ajustabilă în funcție de toleranța la iute.

  2. Adaugă roșiile
    Toarnă conserva de roșii sau roșiipe proaspete mărunțite în tigaie, amestecă și lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 10 minute, până când sosul se îngroașă. Un pic mai mult dacă folosim roșii proaspete. Potrivește de sare.

  3. Fierbe pastele
    Între timp, fierbe pastele în apă sărată. Scurge-le când sunt al dente, păstrând puțină apă din cea în care au fiert.

  4. Amestecă pastele cu sosul
    Pune pastele în tigaie peste sosul all’arrabbiata și amestecă-le 1-2 minute pentru ca pastele să îl absoabă bine. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă de la fiert pentru a lega totul.

  5. Servește imediat
    Trasferă pastele în farfurii și, dacă dorești, presară pătrunjel proaspăt tocat.
    Tradițional nu se adaugă brânză, dar dacă îți place, un praf de pecorino romano e oricând permis.

Citește și: 

Spaghetti reci cu trei feluri de roșii și mozzarella

Paste cu sos rapid din roșii și ton din conservă

Spaghetti alla puttanesca, o rețetă tradițională ultra rapidă 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *