O rețetă de paste extrem de ușor de făcut și cu un nivel aromatic și de gust mult peste cât pot sugereza asta ingredientele simple cu care se prepară. Pentru o vineri seara în care vrem să mâncăm ușor sau de post, o porție de spaghetti bune, ușoare și gata în 10 minute nu pot decât să fie o idee salvatoare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Este vorba de o simpla combinație aromatică care se adaugă peste pastele fierte și nu este altceva decât o variantă a combinației clasice aglio, olio, peperoncino, înlocuind ardeiul iute cu o generoasă doză de suc și coajă de lămâie. Iar ca aroma să fie și mai pregnantă, soluția este de a transforma usturoiul în cremă, înainte de a adăuga pastele.
Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti cu usturoi și lămâie
400 g spaghetti
4 căței de usturoi, sau chiar mai mult, după preferințe
1 lămâie netratată
sare, ulei, piper, pătrunjel verde
opțional, merge și puțin ardei iute, dar puțin, doar cât să dea o notă, fără să domine
Procedeu
Începem, de o parte, să fierbem pastele într-o oală mare, în apă cu sare, lăsându-le ușor al dente.
În paralel, într-o tigaie antiaderentă, sotăm feliile de usturoi în câteva linguri de ulei, la foc mic. Pe măsură ce se înmoaie, adăugăm o lingură, două, din apa în care fierb pastele, mărunțindu-l cu o lingură de lemn până devine de consistența unei creme.
În timp ce așteptăm și pastele și usturoiul, radem coaja de lămâie și îi stoarcem sucul.
Când pastele și usturoiul sunt gata – au nevoie fiecare tot de circa 10 minute, scurgem pastele spaghetti și le adăugăm peste crema de usturoi obținută.
Amalgamăm bine, stingem flacăra și adăugăm și sucul și coaja de lămâie.
Servim cu piper proaspăt măcinat și pătrunjel proaspăt tăiat foarte mărunt, direct în farfurie. Opțional, putem adăuga deja și în tigaie puțin pătrunjel.
Pe marginea bolurilor cu spaghetti cu usturoi și lămâie putem adăuga și felii foarte subțiri de lămâie ca decor.