Ingrediente pentru omletă
-
2 ouă
-
1 vânătă
-
Sare și piper negru după gust
-
Câteva frunze (după gust. busuiocul merge bine)
-
Condimente după gust
-
Un strop de lapte
-
Puțin parmezan
Preparare
-
Spală vinetele și taie-le în felii subțiri, pe lung. Presară sare peste ele și lasă-le să elimine apa câteva minute pentru a scoate amăreala. Apoi, șterge-le bine cu un prosop de hârtie.
-
Coace feliile de vinete pe grătar sau în tigaie, pe ambele părți, până se rumenesc.
-
Când sunt gata, presară parmezan pe fundul tigăii.
-
În timp ce parmezanul se rumenește ușor, bate cele 2 ouă cu sare, piper negru, condimente după gust și un strop de lapte.
-
Toarnă amestecul de ou peste vinete.
-
Adaugă câteva felii de mozzarella proaspătă și frunze de busuioc.
-
Acoperă tigaia cu un capac și lasă până se încheagă.
-
Poți adăuga și avocado și apoi împăturești omleta.
Servește cu o salată de roșii proaspete stropite cu ulei de măsline extravirgin.