Nutriționistă: „Dacă simți tot timpul poftă de dulce sau de alimente ultraprocesate, încearcă să mănânci sărat la micul dejun”/ Șase trucuri pe care să le aplici pentru a combate anxietatea legată de mâncare

mic dejun Sursa foto: Pexels

Anxietatea alimentară, sau altfel spus, nevoia incontrolabilă de a mânca orice tip de aliment găsim prin frigider sau bucătărie, este o tulburare alimentară care afectează milioane de oameni în întreaga lume și care, pe termen lung, poate provoca probleme grave de sănătate, explică La Vanguardia.

Această tulburare afectează diferit fiecare persoană, însă un element comun tuturor este consumul de alimente nesănătoase. Despre acest subiect a vorbit recent psihologul Blanca B. Martín pe rețelele de socializare, unde a oferit și câteva trucuri infailibile pentru a combate pofta de mâncare exagerată.

Într-un videoclip publicat pe profilul său oficial de TikTok, unde are aproape 65.000 de urmăritori, experta în nutriție a explicat că sfatul ei se adresează celor care nu se pot abține să mănânce dulciuri sau gustări de-a lungul zilei. „Anxietatea alimentară poate fi mai comună decât crezi și de multe ori nu are legătură cu foamea fiziologică”, a început ea.

Potrivit specialistei, această tulburare poate fi legată de „stres, lipsa odihnei, probleme digestive și chiar de obiceiuri dezechilibrate”. Pentru a face față acestei probleme, Blanca B. Martín a dezvăluit o serie de trucuri pentru a dezvolta o relație sănătoasă cu mâncarea.

Conform nutriționistei, cheia este să începi ziua cu un mic dejun sărat: „Proteinele și grăsimile sănătoase te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp și reduc poftele ulterioare”, a explicat ea.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


De asemenea, este esențial să rămâi activ pe parcursul zilei. „Exercițiile fizice nu doar că îți îmbunătățesc sănătatea fizică, dar reduc și stresul și anxietatea! Încearcă activități în aer liber și, dacă poți, prioritizează exercițiile de forță. Acestea ajută la un somn mai bun, deoarece reglează hormonii foamei și reduc poftele”, a subliniat ea.

Totodată, ea recomandă să ne bucurăm de poftele noastre fără vinovăție: „Restricțiile excesive pot duce la creșterea anxietății alimentare, făcând ca acele alimente interzise să devină și mai atractive pentru creierul nostru. Bucură-te de ele cu moderație și apoi revino la rutina ta”, a clarificat nutriționista.

Identificarea declanșatorilor emoționali este, de asemenea, esențială, deoarece ne va ajuta să recunoaștem emoția care ne împinge să mâncăm în exces și să căutăm alternative sănătoase.

Iar în final, planifică gustări sănătoase: „Acest lucru te poate ajuta să eviți consumul alimentelor cu o valoare nutrițională scăzută atunci când simți foame sau anxietate”, a punctat experta.

La final, Blanca B. Martín a lansat o constatare despre relația noastră cu mâncarea: „A mânca într-un mod conștient și echilibrat este esențial pentru a avea o relație sănătoasă cu hrana. Poți reuși!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *