Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 9 – 15 septembrie

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 9 -15 septembrie.

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: piersici, struguri, pepene roșu sau galben. Pentru un desert răcoros și ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți o panna cotta sau o gelatină de fructe.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

meniu saptamanal

Lista mea de cumpărături

  • Fructe de sezon: struguri, pepene roșu și galben, smochine, mere, pere.
  • Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
  • Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, broccoli, fasole verde, conopidă, dovleac, ciuperci.
  • Lămâi
  • Cartofi, cartofi dulci
  • Legume conservate: bulion roșii, năut, spanac
  • Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
  • Piept de pui, carne tocată de vită, frigărui, mușchiuleț de porc
  • Pește/fructe de mare
  • Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză de gratinat, brânză untabilă, unt
  • Șuncă
  • Pâine toast, fulgi de ovăz, făină de migdale
  • Paste, aluat de foitaj, tacos
  • Ouă
  • Măsline
  • Condimente, sare, piper

Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *