Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Meniu săptămânal cu produse de sezon
Nutriționiștii ne recomandă în această perioadă să profităm de legumele de sezon cât mai mult. De aceea vă propunem să încercați un meniu cu produse de sezon.
Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe caracteristice acestui anotimp: struguri, mere, pere, prune, smochine. Pentru un desert ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un compot de fructe sau o plăcintă rapidă cu mere sau dovleac. Ori papanași.
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
- Fructe de sezon: struguri, smochine, mere, pere, prune.
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, coriandru, roșii, avocado, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, dovleac, ciuperci, praz, sfeclă roșie.
- Carne: pui, porc, vită
- Pește: fructe de mare, hamsii, somon
- Lămâi
- Cartofi, cartofi dulci
- Legume conservate: bulion roșii, năut, roșii uscate
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Lapte/lapte vegetal, unt, parmezan, smântână, iaurt
- Pâine toast, fulgi de ovăz
- Paste
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper
Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.