Când nu știi ce să gătești și cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie, suntem aici să te ajutăm. Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau să gândești un meniu pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să gătești?
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 27 octombrie – 2 noiembrie.
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză. Dacă ne vom adapta mai mult stilul de alimentație către dieta mediteraneeană vom constata o îmbunătățire și a energiei și sănătății personale.
Lista de cumpărături pentru meniul întregii săptămâni
Fructe de sezon: struguri, prune, smochine, mere, pere, gutui
Fructe de import
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, dovleac, ciuperci, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc, rucola, valeriană.
Cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion, suc de roșii, năut, linte
Ton în conservă, hamsii, creveți, somon afumat
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Carne de pui, porc, vită
Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, mozzarella
Pâine toast, fulgi de ovăz, făină
Paste, orez
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper.
Rețetele se găsesc pe g4food.ro.

Foto: G4Food






