Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 2-8 septembrie

meniu saptamanal Sursa foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 2-8 septembrie.

meniu saptamanal

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: piersici, struguri, pepene roșu sau galben. Pentru un desert răcoros și ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un panna cotta sau o gelatină de fructe. Sau o înghețată din fructe făcută în casă.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista mea de cumpărături

  • Fructe de sezon: piersici, struguri, pepene roșu și galben.
  • Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
  • Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, fasole verde, conopidă.
  • Lămâi
  • Cartofi
  • Legume conservate: bulion roșii, năut, mazăre
  • Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
  • Piept de curcan, vită, carne tocată
  • Pește
  • Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, cașcaval, brânză de capră, unt
  • Șuncă
  • Pâine toast, fulgi de ovăz
  • Paste, orez, aluat de foitaj
  • Ouă
  • Cacao, gelatină
  • Măsline
  • Condimente, sare, piper
  • Smântână pentru frișcă (pentru panna cotta)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *