Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Luni
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară
Prânz: Salată cu somon, feta, nuci de pin și vinegretă
Cină: Stir-fry de quinoa cu legume și tofu (ingredientele sunt prăjite și amestecate într-o cantitate mică de ulei, foarte fierbinte)
Gustare: Iaurt grecesc simplu cu afine
Marți
Mic dejun: Budincă de chia cu lapte de migdale, acoperită cu fructe de pădure și nuci
Prânz: Supă minestrone cu un pachețel cu legume
Cină: Burger de fasole neagră cu salată
Gustare: Guacamole cu chipsuri din tortilla integrală
Miercuri
Mic dejun: Muffin integrale făcute în casă de banane
Prânz: Salată vegetariană cu couscous
Cină: Curry de somon și legume cu orez brun
Gustare: Pară și felii de brânză
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Joi
Mic dejun: Ouă gătite în avocado
Prânz: Falafel în pita integrală cu roșii, castraveți și tzatziki
Cină: Chiftele de pește cu broccoli fiert și orez sălbatic
Gustare: Legume feliate sau mere cu hummus
Vineri
Mic dejun: Waffle integrale cu banane feliate și unt de nuci
Prânz: Salată Caprese
Cină: Tacos cu pește și fasole neagră
Gustare: Chipsuri de kale
Sâmbătă
Mic dejun: Ovăz copt cu unt de nuci și fructe
Prânz: Bol cu linte, legume și farro
Cină: Lasagna cu dovlecei și salată tocată
Gustare: Semințe de dovleac și cuburi de pepene verde
Duminică
Mic dejun: Iaurt cu miere și fructe de pădure
Prânz: Sandwich cu legume prăjite și fasole albă, plus un măr
Cină: Sushi cu ton și avocado, cu salată
Gustare: Năut prăjit
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion roșii, năut, linte, porumb
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Pește alb, somon
Lapte vegetal, iaurt grecesc, unt, parmezan, feta, tofu, burrata
Pâine toast, fulgi de ovăz, tortilla integrală
Paste, orez, orez basmati
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper, cacao
Miere
Rețetele se găsesc pe g4food.