Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 10-16 februarie/ Încearcă o varietate de preparate bogate în legume, cereale, leguminoase și pește

meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 10-16 februarie, este bogat în legume, cereale, leguminoase și pește.

Luni
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară
Prânz: Salată cu somon, feta, nuci de pin și vinegretă
Cină: Stir-fry de quinoa cu legume și tofu (ingredientele sunt prăjite și amestecate într-o cantitate mică de ulei, foarte fierbinte)
Gustare: Iaurt grecesc simplu cu afine

Marți
Mic dejun: Budincă de chia cu lapte de migdale, acoperită cu fructe de pădure și nuci
Prânz: Supă minestrone cu un pachețel cu legume
Cină: Burger de fasole neagră cu salată
Gustare: Guacamole cu chipsuri din tortilla integrală

Miercuri
Mic dejun: Muffin integrale făcute în casă de banane
Prânz: Salată vegetariană cu couscous
Cină: Curry de somon și legume cu orez brun
Gustare: Pară și felii de brânză

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Joi
Mic dejun: Ouă gătite în avocado
Prânz: Falafel în pita integrală cu roșii, castraveți și tzatziki
Cină: Chiftele de pește cu broccoli fiert și orez sălbatic
Gustare: Legume feliate sau mere cu hummus

Vineri
Mic dejun: Waffle integrale cu banane feliate și unt de nuci
Prânz: Salată Caprese
Cină: Tacos cu pește și fasole neagră
Gustare: Chipsuri de kale

Sâmbătă
Mic dejun: Ovăz copt cu unt de nuci și fructe
Prânz: Bol cu linte, legume și farro
Cină: Lasagna cu dovlecei și salată tocată
Gustare: Semințe de dovleac și cuburi de pepene verde

Duminică
Mic dejun: Iaurt cu miere și fructe de pădure
Prânz: Sandwich cu legume prăjite și fasole albă, plus un măr
Cină: Sushi cu ton și avocado, cu salată
Gustare: Năut prăjit

Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

Lista de cumpărături

Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi

Fructe de pădure congelate

Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.

Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci

Legume conservate: bulion roșii, năut, linte, porumb

Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui

Pește alb, somon

Lapte vegetal, iaurt grecesc, unt, parmezan, feta, tofu, burrata

Pâine toast, fulgi de ovăz, tortilla integrală

Paste, orez, orez basmati

Ouă

Măsline

Condimente, sare, piper, cacao

Miere

Rețetele se găsesc pe g4food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *