Fermentarea de precizie, tehnologia alternativă care ar putea avea un impact semnificativ asupra producției alimentare din Noua Zeelandă, în special în sectorul produselor lactate

primar, miercurea ciuc, lactalis romania, concedieri Sursa foto: Leanid Shchahlou | Dreamstime.com

Un document intitulat Understanding Precision Fermentation, publicat de grupul comunitar Thriving Southland, aduce în prim-plan impactul potențial al fermentării de precizie asupra industriei alimentare din Noua Zeelandă, cu un accent deosebit pe sectorul produselor lactate, relatează publicația NZ Herald.

Fermentarea de precizie, o tehnologie inovatoare în producția alimentară, ar putea genera schimbări semnificative în acest sector, creând noi oportunități, dar și provocări majore pentru fermieri. Documentul a fost elaborat ca răspuns la interesul în creștere din partea comunității agricole din Southland, având scopul de a oferi o introducere accesibilă la această tehnologie emergentă.

Autorii documentului subliniază importanța pregătirii pentru posibilele perturbări economice și tehnologice

Richard Kyte, director de proiect la Thriving Southland, a explicat că scopul principal al documentului este de a informa comunitatea despre posibilitățile și riscurile asociate cu fermentarea de precizie.

„Am creat această resursă pentru a oferi o prezentare generală a tehnologiei și pentru a stimula discuții suplimentare în rândul fermierilor și al altor părți interesate”, a declarat Kyte.

Deși impactul exact al fermentării de precizie rămâne incert, autorii documentului subliniază importanța pregătirii pentru posibilele perturbări economice și tehnologice. Anna Crosbie, autoarea documentului, a evidențiat rolul esențial al sectorului produselor lactate în economia Southland și necesitatea ca fermierii să fie informați și pregătiți pentru schimbările viitoare.

Documentul citat, care nu reflectă neapărat punctul de vedere al Thriving Southland, a fost finanțat de Ministerul Afacerilor, Inovării și Ocupării Forței de Muncă, ca parte a inițiativei Southland Just Transition. Această inițiativă face parte din eforturile continue de a explora viitoarele oportunități în materie de alimente pentru regiune.

În document sunt evidențiate și investițiile globale în creștere în acest domeniu, sugerând că, în ciuda unor posibile limitări impuse de reglementările actuale din Noua Zeelandă, este esențial ca regiunea să fie pregătită pentru schimbările care ar putea apărea.

Thriving Southland speră ca acest document să provoace discuții constructive la nivel național și regional, ajutând la conturarea unei strategii viabile pentru a face față provocărilor și oportunităților aduse de fermentarea de precizie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *