Minestrone de mere cu ceai verde și busuioc

minestrone cu mere Colaj foto: G4Food

Un desert mai puțin obișnuit, minestrone de mere, aromatizat cu ceai verde și busuioc, are o aromă prospătă și un aer exotic. Este răcoritor și potrivit pe vreme de caniculă.

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 măr Granny
  • 1 măr Gala
  • 2 mere Fuji
  • 100 gr de zahăr
  • ½ lămâie
  • 1 pliculeț de ceai verde
  • 1 păstaie de vanilie
  • Frunze de busuioc

Prepararea desertului de minestrone de mere

  1. Într-o cratiță, încălzește 50 cl de apă cu zahărul și sucul de lămâie.
  2. Oprește focul și adaugă ceaiul. Lasă-l la infuzat timp de 3 minute. Adaugă păstaia de vanilie tăiată în două, precum și câteva frunze de busuioc tocate mărunt.
  3. Pune la fiert. Lasă amestecul să scadă, apoi oprește focul.
  4. Spală și curăță merele de sâmburi.
  5. Taie-le în cubulețe mici, păstrând coaja pentru a obține un amestec colorat.
  6. Așază-le în pahare mari de desert.
  7. Toarnă siropul călduț peste mere.
  8. Lasă-le să se infuzeze timp de 30 de minute, apoi pune-le la frigider.
  9. În momentul servirii, adaugă câteva frunze întregi de busuioc și savurează.

Rețetă preluată de la LaPomme.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Colaj foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *