Micul dejun care accelerează metabolismul / Cinci alimente recomandate de nutriționiști, pentru a stimula arderea grăsimilor

Micul dejun trebuie să conțină proteine pentru a accelera metabolismul FOTO: Dreamstime/Inga Nielsen

Mulți cred că un mic dejun „sănătos” este cheia unei vieți echilibrate. Însă, potrivit lui Dave Asprey, autor de bestselleruri și promotor al conceptului de biohacking, tocmai alegerile din primele ore ale zilei pot sabota eforturile de slăbit. „Majoritatea alimentelor de mic dejun sunt o catastrofă. Ceea ce mulți consideră sănătos crește glicemia, împiedică absorbția mineralelor, provoacă oboseală și duce la acumulare de grăsime”, avertizează Asprey, cunoscut drept „părintele biohackingului”, arată eatthis.com. Specialistul recomandă renunțarea la cereale și alternativele „vegane” ultra-procesate în favoarea unor alimente care susțin masa musculară și metabolismul sănătos — doi factori esențiali pentru evitarea acumulării de grăsime.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Asprey propune cinci alimente esențiale pentru un mic dejun cu adevărat nutritiv, despre care afirmă că pot susține energia și contribuie la menținerea unei greutăți optime.

Proteine de calitate pentru un metabolism activ

Consumul de proteine la micul dejun este esențial pentru menținerea unui metabolism sănătos. Alimente precum ouăle, iaurtul grecesc și carnea slabă oferă aminoacizi necesari pentru construirea și repararea țesuturilor, contribuind la creșterea ratei metabolice.

Grăsimi sănătoase pentru sațietate

Avocado și nucile sunt surse excelente de grăsimi mononesaturate, care nu doar că oferă energie, dar și mențin senzația de sațietate, prevenind supraalimentarea pe parcursul zilei.

Fibre pentru digestie eficientă

Alimentele bogate în fibre, precum fulgii de ovăz și semințele de chia, ajută la reglarea digestiei și la menținerea unui nivel stabil al zahărului în sânge, factori importanți pentru un metabolism eficient.

Antioxidanți pentru protecția celulară

Fructele de pădure, în special afinele, sunt bogate în antioxidanți care protejează celulele de stresul oxidativ și pot sprijini funcționarea optimă a metabolismului.

Băuturi care stimulează metabolismul

Consumul de ceai verde la micul dejun poate contribui la accelerarea metabolismului datorită conținutului de catechine, compuși care stimulează arderea grăsimilor.

Includerea acestor alimente în rutina de dimineață poate avea un impact pozitiv asupra metabolismului și a nivelului de energie pe parcursul zilei. Este important să se opteze pentru alimente integrale, bogate în nutrienți, și să se evite produsele procesate cu conținut ridicat de zahăr adăugat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *