Mic dejun de dietă cu clătite de ovăz și albușuri. Le poți pune umpluturi dulci sau sărate

Clatite

Clătitele fie cele cu foi subțiri sau cele americane sunt deliciul dimineților de vacanță. La hoteluri trebuie să luptăm cu copiii pentru a nu cere clătite în fiecare zi. Dar dacă ai avea o opțiune sănătoasă, completă din punct de vedere nutrițional și foarte ușor de preparat? Să vedem.

Pentru clătite avem nevoie de:

  • 2 albușuri (rămase de la alte preparate, ca în cazul meu, sau cumpărate ca atare)
  • 3 linguri făină de ovăz (dacă nu ai făină macină niște fulgi de ovăz în blender)
  • Lapte fără lactoză sau vegetal (cam o cană mică)
  • Sare.

Se bat albușurile, în care am pus un praf de sare, cu furculița cât să facă o spumă, nu trebuie bătute ca la bezea. Se adaugă ovăzul. Și apoi laptele, cât să acopere bine ovăzul. Se amestecă totul bine și se lasă 20 de minute la înmuiat. Trebuie să aibă o consistență de smântână care curge, ca orice aluat de clătite.

clatite

Se încinge bine tigaia unsă cu câteva picături de ulei și se pune clătita în formă de cerc, precum la clătitele americane. Se lasă un minut, două la foc mediu, cu grijă să nu se ardă. Se întorc un minut și pe cealaltă parte. Mie din această cantitate mi-au ieșit 4 clătite.

clatite

Eu le-am servit cu gem de casă și nutella artizanală, plus câteva fructe proaspete, că cererea a fost de dulce. Dar le puteți pune și șuncă sau/și brânză și să le băgați câteva minute la cuptor să se gratineze pentru opțiunea sărată.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *