Masterat dedicat agriculturii inteligente, lansat de o universitate britanică / S-au înscris studenți din toată lumea

masterat, agricultura, universitate, marea britanie Sursa foto: Universitatea Nottingham Trent

O universitate anunță că au sosit cereri de înscriere din întreaga lume pentru a studia la un nou masterat în „agricultură inteligentă”, care va începe în luna septembrie. Candidații selectați la Universitatea Nottingham Trent vor avea șansa de a aborda unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă fermierii, transmite BBC News.

Cursul le oferă studenților șansa de a explora modul în care inteligența artificială (AI), agricultura verticală, automatizarea și agricultura de precizie ar putea proteja aprovizionarea cu alimente și reduce costurile cu energia și îngrășămintele. Se așteaptă ca o populație în creștere și schimbările climatice să pună presiune asupra aprovizionării cu alimente în întreaga lume.

Studenții masteranzi se vor alătura cercetătorilor cu sediul în campusul Brackenhurst al universității. Lucrând în sere și în containere de transport maritim alimentate cu energie solară, ei vor dezvolta culturi mult mai rapid decât ar fi posibil în aer liber. Cercetătorul principal, Dr. Gadelhag Mohmad, spune că un computer face citiri de două ori pe zi pentru a măsura modul în care legumele plantate răspund la nutrienți și la amestecul de lumină din fermele verticale de înaltă tehnologie.

Vinetele, ardeii și diferite soiuri de salată cresc toate suspendate deasupra unui rezervor hidroponic, cu rădăcinile lor scufundate în apă bogată în nutrienți și nu în sol. Datele produse antrenează un sistem de inteligență artificială pentru a sugera amestecuri optime pentru a produce mai multe culturi fără a irosi energie sau îngrășăminte costisitoare. „Noi dăm doar cantitățile exacte de care plantele au nevoie”, spune Dr. Mohmad. „Înseamnă că putem cultiva trei tăvi de plante folosind aceleași cantități pe care le foloseam anterior pentru o singură tavă”, a adăugat el.

Nu este vorba doar despre culturile de salată. În China, cultivatorii reușesc deja să stimuleze cu succes producția de orez folosind aceste tehnici.

În Marea Britanie, rezultatele obținute de universitate atrag interesul sectorului alimentar comercial, care dorește să instaleze containere de transport similare în centrele de distribuție. Profesorul Chungui Lu spune că supermarketurile apreciază culturile cultivate fără sol, deoarece acestea sunt lipsite de dăunători, curate și proaspete.

Un mediu controlat înseamnă, de asemenea, că supermarketurile știu că legumele comandate nu sunt în pericol din cauza unei furtuni sau a unei inundații neașteptate.

Universitatea spune că absolvenții care devin experți în aceste metode vor fi la mare căutare pe măsură ce impactul schimbărilor climatice se agravează.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *