Maruxas de nata, cei mai simpli biscuiți, originari din La Coruña (Spania)/ Se fac din doar patru ingrediente, totul este bio și niciunul nu seamănă cu altul/ Sunt artizanali, naturali, iar smântâna provine de la vaci crescute în libertate

maruxas de nata, biscuiti Foto: Facebook Maruxas de Nata

Fiecare mușcătură are gust de respect față de natură. Maruxas de nata – o gamă de biscuiți fabricați cu ingrediente 100% ecologice – s-a născut din dorința de a readuce la viață o veche proprietate de familie și de a face acest lucru într-un mod cât mai sustenabil și mai respectuos cu mediul înconjurător. Produși în mijlocul naturii, acești biscuiți sunt originari din San Sadurniño, în A Coruña (Spania). „Consumatorii sunt din ce în ce mai exigenți, evitând materiile prime artificiale, precum coloranții și conservanții, și tot ceea ce face produsul nu doar mai puțin natural, ci și mai puțin sănătos”, explică reprezentanții companiei, pentru ABC.

Esenta Galiciei în fiecare biscuit

Maruxas de nata se spune că au doar patru ingrediente: făină, smântână și două feluri de zahăr, toate ecologice, însă cei care îi gustă simt și aroma pasiunii cu care sunt preparați. Maruxas au fost creați ca un omagiu nu doar pentru o tradiție, ci și pentru toate femeile din Galicia, unde numele Maruxa este foarte comun. Brandul a fost creat de un grup de femei care, zi de zi, pun tot sufletul lor în acest produs.

„Acest proiect a luat naștere din dragostea pentru mediul rural în care am crescut, din dorința de a reînvia o proprietate de familie și de a face acest lucru într-un mod cât mai sustenabil și respectuos cu mediul înconjurător”, explică Sandra Suárez, proprietara Maruxas de nata. Din 2016, acești biscuiți sunt produși artizanal în San Sadurniño (A Coruña), respectând rețeta tradițională din zonele rurale, în care se folosește smântâna ce apare la fierberea laptelui.

La fabricarea biscuiților Maruxas de nata sunt folosite doar materii prime de cea mai înaltă calitate, ecologice, fără aditivi sau conservanți. Femeile care îi produc sunt complet angajate față de cultură, tradiție, dezvoltare rurală și mediu, iar secretul succesului lor nu este altul decât simplitatea rețetei.

Fiecare biscuit este preparat manual, transformând astfel fiecare Maruxa într-o mică bijuterie comestibilă. Mașinile intervin doar în frământarea aluatului, din cauza cantității mari de ingrediente folosite în fiecare lot. Biscuiții Maruxas de nata sunt fabricați artizanal, respectând rețeta tradițională din mediul rural. Protejarea rețetelor tradiționale artizanale, contribuția la conservarea și difuzarea culturii alimentare locale, sprijinirea dezvoltării zonelor rurale din Galicia și promovarea muncii artizanilor cu metode tradiționale le-au permis celor de la Maruxas de nata să fie recunoscuți ca „artizani certificați din Galicia”.

Acesta nu este singurul lor premiu: în 2022 au primit Premiul Anual de Gastronomie al Galiciei, la categoria „cel mai bun mic producător”, și de două ori au fost recunoscuți de International Taste & Quality Institute, considerat „ghidul Michelin gastronomic al alimentelor”. De asemenea, au primit „Premiul de Excelență pentru Inovație pentru Femei din Mediul Rural” și încă un premiu pentru „Recuperarea Gusturilor Tradiționale”.

Un gust atât de autentic și inimitabil poate fi obținut doar datorită calității excelente a ingredientelor lor, în principal a laptelui oferit de „vaci fericite” din ferma lor. Animalele beneficiaază de o alimentație sănătoasă și naturală, complet ecologică și fără chimicale, pasc libere pe câmp și doar astfel pot oferi acea smântână delicioasă cu care sunt făcuți biscuiții.

Rețeta de maruxas de nata

Ingrediente pentru 20 de bucăți

Smântână pentru frișcă cu peste 35%  grăsime 250 ml

Zahăr negru de trestie 160 g

Zahăr alb 40 g

Făină ecologică de grâu 250 g

Preparare

Frișca lichidă bine răcită se pune într-un bol și se adaugă cele două tipuri de zahăr. Se bate bine până se obține o compoziție cu o textură asemănătoare untului.

Se adăugă făina și se frământă manual până când aluatul se desprinde ușor de marginile bolului.

Se încălzește cuptorul la 180°C. Formăm bile de mărimea unei nuci, aplatizați-le ușor pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem timp de aproximativ 20 de minute.

După ce sunt scoase din cuptor, se lasă la răcit pe un grătar.

Rețeta Directo al paladar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *