„Dacă vrei carne de porc sau niște muşchi de vită, am de o calitate excelentă, dar de carne de miel nici pomeneală. Nu am deloc. Daca mergi la alte măcelării din zonă poate găseşti, dar să ştii ca vor fi miei romaneşti. În loc să interzică importul din România, au interzis mieii noştri și aduc miei din România care are mai multe cazuri (de pesta micilor rumegătoare n.trad.). Să înnebuneşti nu alta…”, acesta este răspunsul primit în ajunul zilei de 15 august, într-o măcelărie din Fokida (Grecia Centrală). Măcelarul, scos din minţi, era categoric: „Eu miei româneşti nu bag în magazinul meu”, repeta întruna, potrivit Rador Radio România.
În alte măcelării și supermarketuri totuşi se vând şi este un fapt cunoscut. Și trebuie să recunoaștem absurdul situaţiei, continuăm să cumpărăm și să consumăm carne de oaie şi de capră venită din România, țara de provenienţă a pestei, în timp ce în Grecia lumea crescătorilor de animale este în pragul disperării și aşteaptă cu nerăbdare, numărând zilele, eliminarea treptată a măsurilor restrictive pentru a li se da undă verde pentru deschiderea abatoarelor şi transportul animalelor pentru a fi sacrificate.