Măcelar grec: „Miei româneşti eu nu bag în magazinul meu”

INS Sursa foto: Bucharest Food Expo

„Dacă vrei carne de porc sau niște muşchi de vită, am de o calitate excelentă, dar de carne de miel nici pomeneală. Nu am deloc. Daca mergi la alte măcelării din zonă poate găseşti, dar să ştii ca vor fi miei romaneşti. În loc să interzică importul din România, au interzis mieii noştri și aduc miei din România care are mai multe cazuri (de pesta micilor rumegătoare n.trad.). Să înnebuneşti nu alta…”, acesta este răspunsul primit în ajunul zilei de 15 august, într-o măcelărie din Fokida (Grecia Centrală). Măcelarul, scos din minţi, era categoric: „Eu miei româneşti nu bag în magazinul meu”, repeta întruna, potrivit Rador Radio România.

În alte măcelării și supermarketuri totuşi se vând şi este un fapt cunoscut. Și trebuie să recunoaștem absurdul situaţiei, continuăm să cumpărăm și să consumăm carne de oaie şi de capră venită din România, țara de provenienţă a pestei, în timp ce în Grecia lumea crescătorilor de animale este în pragul disperării și aşteaptă cu nerăbdare, numărând zilele, eliminarea treptată a măsurilor restrictive pentru a li se da undă verde pentru deschiderea abatoarelor şi transportul animalelor pentru a fi sacrificate.

Citește și Timiș: Focar de pestă a micilor rumegătoare, depistat la o fermă. Aproximativ 600 de oi vor fi omorâte

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *