Jimbolia va găzdui tradiționala manifestare „Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschtkoschtprob”, un eveniment cu o istorie ce datează din anii ’70

carnati carnati pe glob tipuri de carnati wurst foto: pexels.com

Pe 20 februarie 2025, începând cu ora 12.00, Jimbolia va găzdui tradiționala manifestare „Degustarea cârnaţilor bănăţeni – Worschtkoschtprob”, un eveniment cu o istorie ce datează din anii ’70. Organizat de redactorii săptămânalului „Banater Zeitung”, acest festival culinar este dedicat iubitorilor de cârnați de casă din Banat, dar nu doar acestora, informează debanat.ro.

„Degustarea cârnaţilor bănăţeni” este un eveniment cu tradiţie în rândul comunităţii germane din Banat. În acest an, organizatorii anunță o colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat și din Jimbolia, dar și cu Asociația „Vergissmeinnicht” din Buziaș, alături de administrația locală din Jimbolia. Un aspect nou al ediției din acest an va fi introducerea unui premiu al jurnaliștilor și o specialitate-surpriză, care va fi servită în cadrul evenimentului.

„Nu se acceptă produse din comerț”

„Așteptăm la eveniment cât mai multe probe de cârnați de casă. Nu se acceptă produse din comerț. Participanții cu probe obțin câte o invitație la eveniment, iar câștigătorii vor fi onorați cu premii și diplome. Invitații vor primi și cititorii ziarului, cei care posedă un abonament pe un an la ziarul Banater Zeitung. Așa cum un cetățean interesat de un spectacol la teatru sau la operă trebuie să-și cumpere un bilet de intrare, așa și noi avem un fel de ‘bilet de intrare’: Chitanța plății abonamentului sau o mostră de cârnați pentru a participa la concurs. Pentru participarea la concursul probelor de cârnați nu se percepe taxă. Menționez de asemenea că la acest eveniment nu se comercializează produse”, a declarat Siegfried Thiel, redactorul șef al ziarului „Banater Zeitung”.

„Worschtkoschtprob” a fost inițiată în anii ’70 de redactorii ziarului „Neue Banater Zeitung” (NBZ) și, înainte de 1989, evenimentul avea loc în redacție, unde cititorii aduceau pentru degustare și concurs mostre de cârnați făcuți în gospodăria proprie. În acea perioadă, ziua desfășurării evenimentului era publicată doar în NBZ, iar participarea era restricționată la cititorii ziarului. Evenimentul a devenit un prilej de întărire a relațiilor dintre redactori și cititori.

Din 1995, „Banater Zeitung” a decis să organizeze evenimentul public, iar succesul de care s-a bucurat a făcut ca manifestarea să continue și să crească an de an, beneficiind de sprijinul mai multor sponsori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *