Jamonul din Castilla y León cel mai bun din Spania/ Acestuia i s-a acordat premiul ”Alimentos de España” 2025

jamon foto: freepik.com

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației  a acordat premiul Alimentos de España pentru „cel mai bun jamon 2025” mărcii Jamón Serrano 24 – Monte Nevado, la categoria serrano, și Dehesa de Prim împreună cu Monte Nevado (ex aequo), pentru jamonul lor iberic de bellota, toate produse în Castilla y León, informează platforma EFE:Agro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Mai exact, premiul pentru Cel Mai Bun Jamon Serrano sau Alte Denumiri de Calitate a fost acordat produsului „Jamón Serrano 24 – Monte Nevado”, prezentat de compania Jamones Segovia, din localitatea Carbonero el Mayor (Segovia), produs în conformitate cu Specialitatea Tradițională Garantată (ETG) Jamón Serrano, conform anunțului publicat de MAPA în Buletinul Oficial al Statului (BOE).

De asemenea, premiul ex aequo pentru Cel Mai Bun Jamon de Bellota Ibérico a fost acordat următoarelor produse: Dehesa de Prim, cu jamonul de bellota 100% iberică, prezentată de Jamón Prim Salamanca, din localitatea Macotera (Salamanca); Monte Nevado, prezentată tot de Jamones Segovia.

În această a șasea ediție a premiilor, au fost înscrise un total de 46 de mostre provenind din întreaga Spanie: 17 la categoria jamon serrano sau alte denumiri de calitate recunoscute și  29 la categoria jamon iberico de bellota.

Ce sunt și cum se acordă premiile ”Alimentos de España”?

Prin aceste premii, ministerul de resort spaniol urmărește să promoveze calitatea și diversitatea sectorului producției de alimente specifice din Spania, să încurajeze recunoașterea acestora atât la nivel național, cât și internațional și să consolideze poziția Spaniei ca reper în domeniul calității agroalimentare.

Aceste premii, care au fost lansate în anul 1987 și care sunt organizate anual fără întrerupere, au devenit de-a lungul anilor un reper nu doar pentru companiile care aspiră la aceste distincții, ci pentru întregul sector agroalimentar și pescăresc din Spania.

În ultima ediție, premiile au fost acordate pentru următoarele categorii:

  • Industria alimentară

  • Inovație

  • Inițiativă antreprenorială

  • Producție ecologică

  • Internaționalizare alimentară

  • Producția din pescuit și acvacultură

  • Comunicare

  • Promovare

  • Restaurante

  • Inițiativă pentru reducerea risipei alimentare

  • Premiul Extraordinar Alimentele Spaniei

Câștigătorii su fost desemnați de un juriu format din profesioniști de prestigiu recunoscut, care au evaluat acțiunile desfășurate de participanți ce contribuie la stimularea diferitelor verigi ale lanțului alimentar (producție, procesare, distribuție, utilizare, cunoaștere și consumul alimentelor tradiționale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *