Timișorenii sunt așteptați în acest weekend la Festivalul Înghețatei Bune, unde îi vor întâmpina zeci de sortimente și combinații de înghețată. Festivalul oferă înghețată artizanală, naturală, servită în vafe, înghețată italiană și înghețată tradițională cu diverse arome, de la ciocolată, căpșune, alune, vanilie, lămâi, fructe de pădure, până la gusturi mai speciale precum cel de lavandă. Acesta din urmă, unic în Timișoara, este adus de mică afacere de familie, care prepară înghețată artizanală după rețete proprii.
„Natural Joy a luat naștere din pasiunea noastră pentru înghețată. Eu și soția mea suntem ingineri tehnologi în industria alimentară. Am creat rețete proprii de înghețată și am testat mult pentru a obține un produs cât mai bun, cu ingrediente naturale, cremos și gustos. Înghețata noastră este făcută de la zero, folosind lapte, frișcă, fructe și alte ingrediente de bază. La cererea clienților, am diversificat gama de produse și am ajuns să facem aproape orice sortiment. Așa am ajuns și la lavandă. Am testat și a ieșit. Sunt multe persoane doritoare de acest gust. Siropul este făcut tot de noi, din flori de lavandă”, a declarat Andreas Hanisfeger, care gestionează afacerea împreună cu soția sa.
Iarna prepară rețete, vara vând produsele
Andreas Hanisfeger este prezent cu duba sa la evenimente importante din Timișoara și la Domeniile Murani, desfășurând un business de sezon. Vârful vânzărilor este în lunile calde de vară, iar iarna este dedicată testării și dezvoltării de noi produse.
„Înghețata este un produs de sezon pentru noi. Deși nu vindem înghețată iarna, nu am avut pauză, deoarece facem teste pentru noile produse pe care le scoatem când vine căldura. Iarna lucrăm la rețete și pregătim stocurile pentru vară”, a mai declarat Andreas Hanisfeger.
Eveniment caritabil în beneficiul copiilor abuzați
„Înghețată plus fapte bune” este sloganul primei ediții a Festivalului Înghețatei Bune de la Muzeul Satului din Timișoara. Atât faptele bune, cât și înghețata aduc o stare de bucurie interioară, fiind generatoare de serotonină, hormonul fericirii.
Fondurile strânse în cadrul festivalului vor fi donate Asociației „Inima îți vorbește” pentru a sprijini copiii traumatizați de abuz.
„Am deschis asociația în 2021, după un parcurs doctoral în care am studiat femeile abuzate, tiparele lor și abuzatorii. Am realizat că în fiecare femeie abuzată și în fiecare abuzator era un copil abuzat în propria copilărie. Vorbim în special despre abuzul sexual, copii abuzați de propriii părinți. Am dorit să combatem acest rău de la rădăcină și am inițiat această asociație. Când vezi durerea din sufletul acestor copii, nu poți să stai deoparte. Mesajul nostru către oameni este să nu întoarcă privirea!”, a declarat Angela Drăghia, președintele asociației “Inima îți vorbește”.
Intrarea la festival se face sub formă de donație, cu suma minimă de 30 de lei.