Viorel Morărescu (MADR): Implicarea tinerilor în sectorul agroalimentar este vitală pentru viitorul agriculturii româneşti

Un fermier privește o legătură de morcovi Sursa foto: Comunitatea Antreprenorilor Tineri din Agricultură

Agricultura ecologică oferă un model viabil de dezvoltare durabilă, iar formarea unor generaţii tinere, bine informate şi motivate reprezintă un obiectiv pentru dezvoltarea unui mediu sănătos şi o alimentaţie sigură şi de calitate, susţine Viorel Morărescu, director în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Ministerul Agriculturii promovează agricultura ecologică în rândul tinerilor, prin dialog direct cu studenţii ASE.

„MADR continuă demersurile de promovare a agriculturii ecologice şi de consolidare a dialogului cu mediul academic. Astăzi, 19 mai 2025, Viorel Morărescu, director al Direcţiei Politici în Sectorul Vegetal şi ambasador al agriculturii ecologice din România, a susţinut o prelegere interactivă în faţa studenţilor din anul II ai Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice”, se menţionează în comunicat.

Evenimentul a avut ca temă centrală agricultura ecologică în România, abordând importanţa acesteia în contextul tranziţiei către un sistem alimentar durabil, echitabil şi prietenos cu mediul, precizează sursa citată.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele aspecte cheie privind politicile publice din domeniu, beneficiile pentru operatorii înregistraţi în sistemul ecologic, precum şi provocările şi oportunităţile apărute în contextul noilor cerinţe de mediu şi al implementării Pactului Verde European.

„Implicarea tinerilor în sectorul agroalimentar este vitală pentru viitorul agriculturii româneşti. Agricultura ecologică oferă un model viabil de dezvoltare durabilă, iar formarea unor generaţii tinere, bine informate şi motivate reprezintă un obiectiv pentru dezvoltarea unui mediu sănătos şi o alimentaţie sigură şi de calitate”, a declarat Viorel Morărescu.

Cu acest prilej, a fost prezentat şi Planul Naţional de Acţiune pentru Dezvoltarea Producţiei Ecologice din România, precum şi direcţiile strategice privind dezvoltarea de bio-districte – modele de bune practici în agricultură ecologică la nivel local şi regional, arată documentul.

„MADR îşi reafirmă angajamentul de a sprijini dialogul continuu cu mediul universitar şi de a promova agricultura ecologică în rândul tinerilor, contribuind activ la formarea unor noi generaţii de specialişti dedicaţi dezvoltării unui sector agricol sustenabil şi competitiv”, se menţionează în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *