Iaurt cu căpșuni, fără zahăr, dar îndulcit cu fructele proaspete, de sezon/ Un mic dejun -sau chiar un desert- sănătos

iaurt capsuni, retete fara zahar Foto: Pexels

Iaurtul cu fructe din magazin, ales de mulți cumpărători inclusiv pentru a fi consumat de către copii, este plin de zahăr adăugat, de conservanți și stabilizatori. Cu alte cuvinte zahăr și e-uri. Pentru cei care nu pot renunța la gustul dulce al iaurtului, căpșunile de sezon sunt o mană cerească. Dau dulceață și aromă acestui produs și nu e nevoie câtuși de puțin de zahăr.

Tot ce trebuie să facem este să luăm iaurtul preferat: normal sau degresat, grecesc, de băut, important este să fie iaurt și atât. Îl punem într-un blender tip cană, iar deasupra introducem o mână de căpșuni, spălate, curățate de codițe, uscate de apă (prin tamponare cu un prosop de hârtie), eventual tăiate în jumătăți ori sferturi dacă sunt prea mari. În cazul în care dorim mai multă dulceață punem și o linguriță de miere.

Batem totul bine pentru un minut sau până când conținutul este omogenizat și turnăm într-un pahar dacă îl consumăm ca atare ori într-un bol dacă dorim să îl combinăm cu cereale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *