Uneori, între mese avem nevoie să „ciugulim” ceva. O mică gustare este întotdeauna binevenită, însă știm cu toții că acestea sunt cel mai mare dușman al dietei noastre și al taliei. Prin urmare, ar trebui mereu să fim în căutare de noi gustări sănătoase pe care să le includem în dietă, recomandă Eatingwell. Specialiștii recomandă o gustare bogată în fibre și nutrienți, pentru a ne păstra sănătatea.
Cele mai bune gustări sunt cele axate pe nuci, oleagionase și semințe. Printre acestea, fisticul este una dintre cele mai bogate în fibre. Dacă nu știați, fisticul are o mulțime de beneficii pentru sănătate, deoarece este plin de proteine, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale esențiale. Printre beneficiile consumului regulat se numără promovarea unui sistem digestiv sănătos și susținerea tensiunii arteriale normale. Fisticul este, de asemenea, bogat în fibre, un nutrient care poate reduce riscul bolilor de inimă și care oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
În plus, dacă alegeți variantele de fistic decojit, nu mai trebuie să petreceți timp deschizându-le. Asta îl face ideal pentru o gustare rapidă atunci când suntem pe fugă. Un alt detaliu este să alegeți întotdeauna pungi resigilabile. Cum fiecare pungă conține mai multe porții, puteți să resigilați punga și să păstrați fisticul în condiții optime.
Dacă vă place fisticul aromat, puteți alege dintr-o gamă variată de produse găsite în comerț.
Valori nutritive ale fisticului
Fisticul este foarte hrănitor. O porție de 28 de grame (aproximativ 49 de bucăți) conține următorii nutrienți, conform healthline:
- Calorii: 159
- Carbohidrați: 8 g
- Fibre: 3 g
- Proteine: 6 g
- Grăsimi: 13 g
- Potasiu: 6% din Valoarea Zilnică (VZ)
- Fosfor: 11% din VZ
- Vitamina B6: 28% din VZ
- Tiamină: 21% din VZ
- Cupru: 41% din VZ
- Mangan: 15% din VZ
În mod remarcabil, fisticul este una dintre cele mai bogate surse alimentare de vitamina B6.
Vitamina B6 este esențială pentru mai multe funcții ale corpului, inclusiv reglarea zahărului din sânge și formarea hemoglobinei, o moleculă care transportă oxigenul în celulele roșii din sânge.
De asemenea, fisticul este bogat în potasiu, o porție de 28 de grame conținând mai mult potasiu decât jumătate dintr-o banană mare.