O idee de mic dejun cald din fulgi de ovăz cu turmeric și stafide, gătit la cuptor, servit cu fructe la alegere

fulgi de ovăz la cuptor mic dejun cald mic dejun proteic fulgi de ovaz la micul dejun reteta de mic dejun cu ovaz foto: schwartz.co.uk

Cum iarna e preferabil un mic dejun cald unuia rece, e o idee mai bună să folosim fulgii de ovăz într-o compoziție care să meargă rapid la cuptor, în loc de clasicele combinații cu iaurt. Îl putem completa de multe ori cu arome la libera inspirație, dar urmând o rețetă e totul mult mai simplu.
Practic, nu trebuie decât să facem o compoziție simplă amalgamând toate ingredientele și să dăm tava la cuptor. Iar dacă facem într-un mai mare, îl putem reîncălzi, conservând tava la frigider, acoperită.

Ingrediente pentru 6 porții de fulgi de ovăz la cuptor

1 banană bine coaptă
1 lingură de turmeric uscat, pulbere, sau 2 linguri proaspăt, ras, dacă e disponibil
1-2 lingurițe aromă de vanilie, funcție de intensitate
2 ouă
250 ml lapte
200 g fulgi de ovăz
1 linguriță praf de copt
3 g sare
scorțișoară
3 linguri de stafide clătite anterior
opțional, un adaos proteic, fie pudră, fie semințe de chia hidratate anterior în apă sau lapte

Procedeu

Preîncălzim cuptorul la 175°C și ungem o tavă de copt de 20×20 cm sau comparabil.Într-un bol mediu, pasăm banana cu o furculiță, adăugăm turmericul, vanilia, ouăle și laptele, amestecând bine cu un tel până se omogenizează.
Într-un bol mai mare, combinăm fulgii de ovăz cu praful de copt, sarea, scorțișoara, pudra proteică sau semințele de chia (dacă folosim) și stafidele.
Peste această componentă uscată a compoziției, adăugăm partea umedă, din celălalt bol, amalgamând cât mai bine.
Adăugăm compoziția în tavă și coacem la cuptor aproximativ 30 de minute, până când marginile încep să se rumenească și se desprind ușor de pe pereții tăvii.
Scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească puțin, apoi tăiem felii, servind cald.

Acest mic dejund din fulgi de ovăz la cuptor se poate completa foarte bine cu orice fel de fructe, la alegere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *