FOTO-VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Ep. 5 – Gustul cozonacului de acasă, în Zaragoza, la „Flory în Bucătărie”/ O fată mi-a zis că, atunci când a dus cozonacul acasă, a simțit că s-a întors în bucătăria mamei. A fost cel mai frumos compliment” 3 august Ioana Costescu 1 comentarii 1515 vizualizări
De la Sarmale la Tapas | Chelner în Spania – Alexandra și Claudia lucrează de 20 de ani în domeniu/ Cât câștigă un chelner în Spania față de unul din România 1 august Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Daniel Chereș, proprietar restaurant Michelin BIB Gourmand: „Am în minte două preparate românești, care cred că ar merge în meniu” 31 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În inima plantațiilor de orez din Albufera/ Cum ajunge orezul pe mesele spaniolilor și de ce paella Valenciană autentică nu conține niciodată fructe de mare 31 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Un român din Maramureș a preluat un restaurant cu o tradiție de 75 de ani din Spania / Daniel Chereș, proprietar „Michelin BIB Gourmand”: „Avem clienți din toată Spania, dar și străini, inclusiv piloți și echipe celebre care vin la Circuitul GP Motorland” 30 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 3124 vizualizări
Cireșe și piersici, ambalate și sortate cu sisteme automatizate/ Anamaria Tifu, fermier român în Spania: „Paradoxal, la cireșe e mai simplu decât la piersici. Mașina face singură cam tot” 29 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În Pirineii spanioli se fac „sarmale” cu varză proaspătă și carne prăjită / Sunt o delicatesă transmisă din generație în generație / Au devenit cunoscute în special în zonele cu mulți imigranți de origine română 28 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 2949 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Miel cu cartofi la cuptor, gătit la foc lent – Ternasco de Aragón/ Istoria, originea și rețeta tradițională a acestui preparat emblematic local/ Chef Joan Pau: „Mâncarea bună are nevoie de timp și răbdare” 27 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 4 | Daniel Chereș, proprietar al unui restaurant din Aragon, cu patru nominalizări Michelin BIB Gourmand: „Ultima generație a familiei care a înființat acest local mi l-a oferit mie”/ Dacă ar fi să introducă în meniul restaurantului un preparat românesc, ar opta pentru ardei umpluți 26 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 1706 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la tapas | Zaragoza – inima Aragonului, între istorie, gusturi autentice și suflet românesc 25 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Mirosul de pătrunjel o întoarce în copilărie pe Anamaria Tifu, fermieră în Lleida/ „Mă duce direct în ziua aia când miroseau așa și mâinile mamei și mâncarea, ciorba, tocănița” 24 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | În era digitalizării, românii… se descurcă / Cristina, lucrătoare sezonieră în Spania, cu peste 20 de ani de experiență în agricultură, găsește mereu o soluție mai mult sau mai puțin tehnică / „Aici, când se strică ceva, te duci la atelier să repari. Noi, însă, o dregem cumva” 23 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 3 | Anamaria Tifu, fermieră în Catalonia: Socrul meu are pătrunjel proaspăt în grădină și de câte ori îmi aduce mă întorc în copilărie, simt mirosul mâinilor mamei după ce făcea ciorbă sau tocăniță 19 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 1125 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | „La 40 de grade afară, punem oala de ciorbă și transpirăm românește, cu ciorbiță, ardei iute și smântână”/ Mămăliga românească e bună simplă, trebuie respectată 13 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Sarmale românești servite ca tapas într-un bar din Barcelona, lângă stadionul Camp Nou: „Transformasem farfuria noastră de sarmale într-o sarma micuță, într-o tapă mică cu un ardei iute, smântână și un pic de mămăliguță” 12 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 1177 vizualizări
FOTO VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Episodul 2 | „Bucătăria m-a ales pe mine, încă de când aveam 8 ani”/ Dragoș Badea, chef bucătar în Catalonia, personalizează cu o notă românească toate preparatele locale: „În tot ce fac, transmit ceva ce am luat de la mama, de la bunica, de la toți mentorii mei în bucătărie” 8 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 1590 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum au influențat românii gusturile oamenilor din Spania: Cremeșul românesc e pe gustul spaniolilor, dar le plac și sărățelele cu cașcaval și semințe 6 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cum ar arăta și ce ar conține o prăjitură româno-spaniolă? Am întrebat o cofetăreasă româncă din Barcelona 5 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Amandina – visul dulce al românilor plecați de mulți ani în Spania/ „Mi-e dor de o prăjitură însiropată, cu cremă, așa…cum trebuie” 4 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 2548 vizualizări
FOTO VIDEO | De la Sarmale la Tapas | „Prăjituresele” românce din Spania / Amandina este desertul care amintește expaților de gustul dulce al copilăriei / Spaniolilor le plac cremeșul și sărățelele / Esența de rom pentru prăjituri se aduce din țară 1 iulie Ioana Costescu 0 comentarii 11385 vizualizări
Ce rămâne românesc într-un borș făcut în Valencia? G4Food lansează rubrica „De la Sarmale la Tapas” 29 iunie Redacția 0 comentarii