În Sudan, pentru a-și hrăni familiile, femeile fac sex cu soldați. Foametea și lipsa alimentelor s-au generalizat

sex cu soldati, foamete, lipsa alimente, Sudan Sursa foto: Pexels

Femeile care se străduiesc să supraviețuiască în orașul sudanez Omdurman, devastat de război, spun că sunt obligate să facă sex cu soldați în schimbul mâncării, anunță The Guardian. Peste douăzeci de femei care nu au putut fugi de luptele din Omdurman au declarat că actul sexual cu bărbați din armata sudaneză era singura modalitate de a avea acces la mâncare sau bunuri pe care le puteau vinde pentru a strânge bani pentru a-și hrăni familiile.

Femeile care au familii de hrănit recurg la gesturi voluntare disperate

Femeile au spus că majoritatea agresiunilor au avut loc în “zona fabricilor” din oraș, unde este disponibilă cea mai mare cantitate de mâncare. O victimă a spus că nu avea altă opțiune decât să facă sex cu soldații pentru a obține mâncare pentru părinții ei bătrâni și pentru fiica ei de 18 ani. “Ambii părinți sunt prea bătrâni și bolnavi și nu o las niciodată pe fiica mea să iasă să caute mâncare,” a spus ea. “Am mers la soldați și asta a fost singura modalitate de a obține mâncare – erau peste tot în zona fabricilor.”

O altă femeia a spus că a fost obligată să facă sex cu soldații la o fabrică de prelucrare a cărnii în mai anul trecut – la scurt timp după ce războiul civil devastator din Sudan a izbucnit între armata regulată și forțele paramilitare Rapid Support Forces (RSF) – și din nou la un depozit care stoca fasole, în ianuarie în acest an.

Înainte ca războiul să izbucnească, femeia de 37 de ani, care părea palidă și slabă, a spus că lucra ca menajeră pentru familii din zonele bogate ale orașului Omdurman, dar era prea săracă pentru a putea fugi din oraș și a-și duce familia într-o zonă mai sigură a țării când conflictul a început.

O a treia femeie a spus că, după ce a făcut sex cu soldații, i s-a permis să ia mâncare, echipamente de bucătărie și parfumuri din case goale. Ea a vorbit despre rușinea resimțită în urma agresiunii sexuale pe care a fost forțată să o suporte și despre faptul că a fost redusă la a fura pentru a supraviețui. “Nu sunt hoț,” a spus ea. “Ceea ce am trăit este indescriptibil, nu i-aș dori niciunui dușman… Am făcut-o doar pentru că voiam să-mi hrănesc copiii.”

Situația din țară s-a deteriorat pe măsură ce conflictul a avansat

Organizațiile care aduc ajutoare au avut dificultăți în a furniza mâncare persoanelor în nevoie disperată din țară și, deși Programul Alimentar Mondial al ONU a spus recent că a făcut livrări în zona Khartoum, femeile cu care Guardian a vorbit au spus că nu au văzut niciun sprijin internațional ajungând în cartierele lor.

Conflictul din Sudan a lăsat zeci de mii de morți și a strămutat peste 10 milioane de oameni, potrivit Națiunilor Unite. Un raport recent susținut de ONU a spus că aproape 26 de milioane de oameni, sau puțin mai mult de jumătate din populație, se confruntă cu niveluri ridicate de “insecuritate alimentară acută”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *