O firmă de catering din Piatra-Neamţ a fost închisă temporar şi amendată de Protecția Consumatorilor după mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară, la o grădiniță și o școală din oraș

amenzi, ansvsa, litoral, alimentatie publica Sursa foto: Dreamstime

O firmă de catering din Piatra-Neamţ a fost închisă temporar şi amendată de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, după apariția mai multor cazuri de toxiinfecţie alimentară la o grădiniţă şi la o şcoală din oraş, din cauza alimentelor care ar fi fost livrate de unitate, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

“Având în vedere gravitatea situaţiei şi impactul asupra sănătăţii publice, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ s-a autosesizat de urgenţă şi a declanşat, cu celeritate, o acţiune de control amănunţită la firma de catering indicată ca posibilă sursă a incidentului. (…) Au fost identificate materii prime neconforme: pulpe de pui, carne de vită şi untură de vită congelate, fără elemente de identificare şi caracterizare, ceea ce împiedică trasabilitatea şi evaluarea siguranţei alimentare a acestora”, a declarat luni, citat într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, directorul CJPC Neamţ, Vlad Ciurea.

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au găsit ustensile din lemn uzate, care nu asigură o igienizare corespunzătoare şi pot fi surse de contaminare bacteriană.

De asemenea, a fost descoperit un rastel metalic pentru depozitare legume, cu urme de rugină şi pereţi neigienizaţi în camera de refrigerare, indicând deficienţe majore de igienă.

Pentru neregulile constatate, firma de catering a fost sancţionată cu două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.

De asemenea, a fost oprită temporar activitatea de prestări servicii şi a fost retrasă din consum cantitatea de 40,6 kilograme de produse neconforme, în valoare de 1.308 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi copii de la o grădiniţă privată, dar şi de la o şcoală cu sistem after-school din Piatra-Neamţ au ajuns la spital sau la medicii de familie, acuzând stări de rău.

De asemenea, au solicitat îngrijiri medicale şi angajaţi ai celor două instituţii de învăţământ.

În urma acestei situaţii, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, dar şi comisarii de la Protecţia Consumatorilor au demarat anchete şi au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, sursa de toxiinfecţie alimentară este firma de catering.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *