După ce a muncit câțiva ani în fermele italienilor, un tânăr din județul Olt cultivă sparanghel în satul lui și vinde recolta unor clienți din București

După ce a muncit câțiva ani în fermele italienilor, un tânăr din județul Olt cultivă sparanghel în satul lui și vinde recolta unor clienți din București După ce a muncit câțiva ani în fermele italienilor, un tânăr din județul Olt cultivă sparanghel în satul lui și vinde recolta unor clienți din București

”Dintre toate culturile pentru îngrijirea cărora am lucrat în fermele din regiunea Foggia, cel mai mult mi-a plăcut cultura de sparanghel. După ce am muncit acolo vreo 5 ani, m-am întors acasă, la Drăghiceni, cu banii câștigați, dar și cu 4 pliculețe de sparanghel pentru care am plătit 20 de euro. Le-am semănat pe cei 5 ari din spatele casei și nu am dat greș. După trei ani, deja am avut sparanghel de vânzare” a declarat pentru Lantulalimentar.ro, Marius Ilie din comuna Drăghiceni, județul Olt.

Marius Ilie

Marius a mai semănat ulterior încă 5 ari, iar acum a ajuns la 50 de ari. Pentru a-și vinde recolta, s-a folosit de internet, mai întâi și-a construit singur un blog, apoi o pagină de facebook. Comenzile nu au întârziat să apară.

”Vând în principal unor clienți din București. Azi predau pachetul la firma de curierat, mâine la 10 dimineața mașina e în capitală, distribuie marfa cumpărătorilor. Lujerii sunt în mănunchiuri de 500 g” precizează Marius.

Consătenii au văzut că mica lui afacere începe să aibă succes și s-au arătat interesați să cultive și ei sparanghel. Marius, fire generoasă, le-a oferit sfaturi utile, astfel încât nu mai este singurul cultivator din sat. ”Mi-aș dori să procedăm și noi ca în Italia, unde fermierii sunt organizați în cooperative, treaba merge mult mai bine. Dacă vor cultiva și alții, poate vom fi mai puternici” mi-a mărturisit tânărul fermier.

Desigur, Marius nu își asigură încă traiul exclusiv din cultura de sparanghel. Tânărul s-a angajat la o unitate militară, iar părinții lui încă muncesc în Italia. Este remarcabil spiritul său antreprenorial și pofta de muncă: ”dacă lujerii nu sunt tăiați la timp, mai târziu își pierd mult din calitate. A doua zi nu mai ai ce recolta”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *