Dietetician: Ceaiul verde este cel mai bun ceai pentru scăderea tensiunii arteriale

tensiune arteriala, ceai verde, hipertensiune arteriala, sanatatea inimii

O tensiune arterială sănătoasă acționează ca un gardian tăcut al sănătății inimii noastre. Tensiunea arterială ridicată este numită și hipertensiune arterială. Imaginați-vă tensiunea arterială ca presiunea apei care curge printr-un furtun. Prea multă presiune poate deteriora furtunul, la fel cum tensiunea arterială ridicată poate afecta vasele de sânge și organele noastre, transmite publicația EatingWell.

Pentru a scădea tensiunea arterială, contează ceea ce mâncați și beți. Urmarea anumitor diete, cum ar fi dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), este adesea recomandată. Acest plan alimentar pune accentul pe legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, limitând în același timp sarea, carnea roșie, dulciurile și alimentele care conțin niveluri ridicate de grăsimi saturate.

Când vine vorba de alegeri de băuturi pentru a susține tensiunea arterială, ceaiul este o opțiune foarte bună. Dar știința pare să sugereze că un tip de ceai se ridică deasupra celorlalte atunci când vine vorba de gestionarea tensiunii arteriale ridicate.

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, după apa simplă. Din clubul „adevăratelor ceaiuri” fac parte ceaiurile negru, verde, alb și oolong. Acestea sunt o sursă naturală de compuși vegetali și antioxidanți care susțin multe aspecte ale sănătății noastre, inclusiv inima.

Ceaiul verde pare să aibă de partea lui cele mai multe date clinice care sugerează că sorbirea lui în mod regulat este legată de îmbunătățirea tensiunii arteriale. De aceea, acesta este considerat cel mai bun ceai pentru hipertensiunea arterială.

O cercetare, care a evaluat efectele ceaiului verde (consumat prin intermediul unei băuturi sau al unui supliment) asupra hipertensiunii arteriale, a constatat că ceaiul verde a fost eficient în reducerea nivelului tensiunii arteriale. Mai exact, persoanele au beneficiat de reduceri de 3 mmHg și 1 mmHg în ceea ce privește tensiunea arterială sistolică și, respectiv, diastolică.

Citește și: Adăugarea de pudră de cacao la cafeaua de dimineață poate accelera metabolismul și ajuta la slăbit / Acest superaliment este bogat în antioxidanți

Alte 13 studii au arătat că ceaiul verde a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică cu 2 mmHg și tensiunea arterială diastolică tot cu 2 mmHg. Ceaiul verde conține catechine, un tip de antioxidant care poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge și spori sănătatea inimii. Acestea pot face acest lucru prin prevenirea îngustării arterelor, prin îmbunătățirea producției de oxid nitric (care lărgește vasele de sânge) și prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației, subliniază cercetătorii.

În plus, cantitatea moderată de cofeină găsită în ceai poate stimula o creștere pe termen scurt a fluxului sanguin, contribuind potențial la o mai bună sănătate cardiovasculară generală.

Cum să includeți ceaiul verde în dieta dumneavoastră pentru a susține hipertensiunea arterială

Ceaiul verde poate fi savurat pur și simplu prin înmuierea frunzelor de ceai verde în apă fierbinte timp de trei până la cinci minute. De asemenea, are un gust minunat când este băut cu gheață.

Nu există o recomandare specifică pentru cât de mult ceai trebuie să bei pentru a susține o tensiune arterială sănătoasă.

Dacă aveți nevoie de puțină dulceață în amestec, puteți adăuga un strop de miere. Doar fiți atenți la cantitatea pe care o adăugați, deoarece consumul de prea mult zahăr adăugat este legat de creșterea tensiunii arteriale la anumite persoane.

Pe lângă o ceașcă clasică de ceai, încercați un Matcha Green Tea Latte (ceai verde, zahăr, apă și lapte). La micul dejun, puteți prepara un Smoothie de ceai verde și fructe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *