Dieta care te ajută să ai un păr mai frumos și să previi căderea acestuia/ Carnea slabă, peștele, ouăle, fructele, legumele, iaurtul și cearelele nu trebuie să-ți lipsească din meniu, dacă vrei să ai un păr sănătos

dieta par frumos BUN Sursa foto: Pexels

O dietă sănătoasă și o îngrijire corespunzătoare pot face ca podoaba ta capilară să fie mai strălucitoare și, în același timp, să ai un păr sănătos.  Potrivit indiatimes.com, acizii grași Omega-3 sunt buni pentru un scalp sănătos, iar zincul ajută la prevenirea căderii părului.

Când vine vorba de păr, genetica joacă un rol esențial. Tipul de păr îl moștenești de la familie. Apoi mai sunt dieta, vremea, poluarea și abordarea generală față de îngrijirea părului. O dietă sănătoasă și o îngrijire corespunzătoare pot ajuta părul să rămână mai strălucitor și mai sănătos în același timp.

Dieta oferă părului proteinele și nutrienții fără de care acesta își pierde rezistența

Există o zicală „Ești ceea ce mănânci”. Este adevărat că dacă părul tău nu primește proteinele și nutrienții de care are nevoie, acesta poate își pierde din rezistență. Drept urmare, sănătatea generală a părului se poate înrăutăți.

Află cum o dietă sănătoasă și o îngrijire corespunzătoare pot menține un păr sănătos și viu.

  • Proteine  – O dietă echilibrată este un factor important pentru sănătatea părului și a scalpului. Părul este format din proteine, de aceea este esențial să consumi cel puțin 45 de grame de proteine pe zi. Ia în considerare includerea acestor surse de proteine în dieta ta: carne slabă, păsări, pește, fasole, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, ouă. Lipsa de proteine în dietă, pe de altă parte, poate duce la păr fragil, pierderea culorii părului și chiar căderea părului.
  • Zinc – Este important pentru creșterea părului. Dacă te confrunți cu o cădere majoră a părului, atunci lipsa de zinc ar putea fi cauza. Incorporarea unor oleaginoase precum caju, migdale și nuci pecan în dieta ta te poate ajuta să combati căderea părului. Mănâncă multe legume, fructe, salate verzi și bea multă apă curată, filtrată. Suplimentele cu multivitamine sau zinc pot fi utilizate pentru a îmbunătăți dieta, atunci când este necesar. O dietă sănătoasă pentru păr este importantă pentru a-ți păstra părul frumos și sănătos.
  •  Acizi grași Omega-3 –  Creșterea consumului de acizi grași Omega-3 stimulează foliculii de păr și glandele sebacee. Totuși, acest lucru nu ajută la creșterea părului, dar poate îmbunătăți sănătatea scalpului. Scalpului îi este necesar multă îngrijire și mătreața, mâncărimea sau părul gras sunt câteva dintre problemele care pot fi legate de acesta. Acizii grași Omega-3 se găsesc în pește, precum somonul, sardinele și heringul. Alte surse de acizi grași Omega sunt semințele de in, iaurtul, brânza de vaci, salatele și cerealele. Majoritatea acestor alimente sunt ușor disponibile și pot fi incluse în dieta ta.

Cunoaște-ți tipul de păr, pentru a ști cum să-l îngrijești

Există păreri contradictorii despre cât de des ar trebui să îți speli părul. Totul depinde de preferințele personale și de alegerile individuale – persoanele cu păr lung pot alege să nu îl spele la fel de des, dar cineva cu păr scurt poate face acest lucru mai frecvent.

Tipul de păr, textura acestuia, cât de des folosești produse de păr, activitatea fizică, poluarea și factorii de mediu pot afecta și ele sănătatea părului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

  • Cine are păr gras ar trebui să-l spele părul mai frecvent, decât persoanele cu păr uscat
  • Alege șamponul potrivit tipului tău de păr (gras, normal, uscat, cu mătreață, deteriorate etc)
  • Nu-ți spăla părul mai mult de o dată pe zi
  • Folosește suficient produs pentru a-ți acoperi părul
  • Evită apa foarte fierbinte sau foarte rece
  • Tratează-ți părul cu multă delicatețe, mai ales când este ud – este de trei ori mai vulnerabil la rupere.
  • Nu freca părul ud cu prosopul
  • Folosește un pieptene cu dinți mari pentru a-l descurca
  • Când folosești un uscător de păr, începe cu o setare scăzută și apoi crește treptat căldura
  • Permite-i părului să se usuce natural ori de câte ori este posibil
  • Masajează-ți scalpul pentru a stimula circulația sângelui și creșterea părului
  • Tunde-ți părul regulat, la fiecare 10-12 săptămâni, pentru a-l menține sănătos și a preveni vârfurile despicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *